PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şener’in ismi de Ergenekon’a takıldı


kelebek35
07-08-2008, 10:00
Ergenekon Terör Örgütü üyelerinin siyasi parti kurmak için de çalışmalarda bulunduğu ortaya çıktı. Ergenekoncular, AK Parti Hükümeti’ne karşı aralarında bakan, milletvekili, belediye başkanı, işadamlarının da bulunduğu bir oluşuma gitmek için faaliyetlerde bulunmuşlar.




İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDE BU OLUŞUM SORGULANDI
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Astsubay Orhan Tunç’un; 21 Şubat 2008 tarihinde, Abdullatif Şener, Turhan Çömez, Mehmet Ali Bayar, Mustafa Sarıgül, Sinan Aygün, Sadettin Saran’ın isimlerinin bulunduğu oluşumu harekete geçirmeye çalıştıklarını söylemiş.

SUSMA HAKKINI KULLANMIŞ
Emekli Astsubay Orhan Tunç, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamada, “Oluşumda ismi geçen şahıslarla olan ilişkilerinizi anlatarak, görüşmede geçen konular hakkında detaylı bilgi veriniz” sorusuna, “Bu soruya susma hakkımı kullanıyorum” diyerek cevap vermekten kaçınmış.

Ergenekon Terör Örgütü üyelerinin siyasi parti kurmak için de çalışmada bulunduğu ortaya çıktı. Ergenekoncular, AK Parti Hükümeti’ne karşı aralarında bakan, milletvekili, belediye başkanı, işadamlarının da bulunduğu oluşuma gitmek için faaliyetlerde bulunmuşlar.

İŞTE OLUŞUMDAKİ İSİMLER
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Astsubay Orhan Tunç’un; Eski Devlet Bakanı Abdullatif Şener, Balıkesir Eski Milletvekili Turhan Çömez, Demokrat Türkiye Partisi (DTP) Eski Başkanı Mehmet Ali Bayar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Sinan Aygün, Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ın isimlerinin bulunduğu oluşumu harekete geçirmeye çalıştıklarını söylemiş.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TEMAD) Bandırma Şubesi İkinci Başkanı olan Orhan Tunç, söz konusu açıklamayı 21 Şubat 2008 tarihinde Nuri Yılmaz adlı kişiye yapmış.

SUSMA HAKKINI KULLANMIŞ
Emekli Astsubay Orhan Tunç, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamada, “Oluşumda ismi geçen şahıslarla olan ilişkilerinizi anlatarak, görüşmede geçen konular hakkında detaylı bilgi veriniz” sorusuna, “Bu soruya susma hakkımı kullanıyorum” diyerek cevap vermekten kaçınmış.

GENÇ PARTİ VE ANAVATAN’DA İLÇE BAŞKANLIĞI YAPMIŞ
Emekli Astsubay Orhan Tunç, Ergenekon operasyonu kapsamında 24 Şubat 2008 tarihinde göz altına alınmış, ardından tutuklanmıştı. Aynı zamanda yazar olan Orhan Tunç, geçtiğimiz cuma günü İstanbul’dan gelen polis ekibi tarafından Bandırma Hacıyusuf Mahallesindeki evinde gözaltına alınmıştı. Orhan Tunç’un, evinde bulunan bilgisayarlara da el konulmuştu. Uzun yıllardır Bandırma’da yaşayan Orhan Tunç bir dönem Genç Parti ve Anavatan Partisi İlçe Başkanlığı görevlerini de sürdürmüştü.

1’İ TUTUKLU, 1’İ ARANIYOR, 1’İ PARTİ KURACAK
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Astsubay Orhan Tunç’un; ifadesinde geçenlerden ATO Başkanı Sinan Aygün tutuklandı, Turhan Çömez aranıyor, Abdullatif Şener de parti kuracağını açıkladı.

SİNAN AYGÜN TUTUKLANDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ATO Başkanı Sinan Aygün, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmıştı.

TURHAN ÇÖMEZ ARANIYOR
AK Parti'den ihraç edilen eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Ergenekon Terör Örgütü operasyonu kapsamında gözaltına alınmak üzere aranıyor. Polis, Turhan Çömez'in evine de baskın yapmış, Çömez'in yurtdışında bulunduğu anlaşılmıştı. Çömez'in Türkiye'ye döner dönmez gözaltına alınacağı açıklandı.

ÇÖMEZ’İN İSMİ DE ERGENEKON’DA GEÇTİ
Gazetemiz, Turhan Çömez’in Ergenekon Terör Örgütü ile dirsek teması içinde olduğunu ortaya çıkarmıştı. Milletvekili olduğu AK Parti’ye yönelik ağır eleştirilerle gündeme gelen Çömez’in Ergenekon Terör Örgütü’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan Akşam gazetesi yazarı Güler Kömürcü ile yaptığı telefon görüşmelerinde AK Parti aleyhine bazı çevrelerle ortak eylem yapmaya hazırlandığını ortaya koydu.

ABDÜLLATİF ŞENER PARTİ KURACAĞINI AÇIKLAMIŞTI
22 Temmuz seçimlerinde AK Parti'den aday olmayan ve ismi sık sık yeni oluşum için geçen Abdüllatif Şener, Türkiye'nin yeni bir siyasi oluşuma ihtiyacı olduğunu belirterek, parti kuracağını açıklamıştı.

-Vakit