PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ergenekonculara geceyarısı operasyonu


kelebek35
07-08-2008, 09:55
Ergenekon Operasyonu'nda tutuklanan sanıkların bir kısmı, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne getirildi. Gece 01:00 sıralarında getirilen sanıklar bir saatlik çalışmanın ardından koğuşlarına yerleştirildi.

Ergenekon Operasyonu sonucu tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulan, aralarında emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Erguygur ve ATO Başkanı Sinan Aygün'ün de bulunduğu tutuklu sanıkların bir kısmı Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'ne nakledilirken, bir kısmı ise gece 01:00 sularında bir nakil aracı ile Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne getirildi.

Tek araçla getirilen sanıklar basının görüntü almasını önlemek için lojman kapısından cezaevine sokuldu. Bir süre idari binaların bulunduğu bölümde kalan tutuklu nakil aracı 20 dakika bekledikten sonra daha önce tutuklanıp cezaevine konanların bulunduğu 2 nolu kısma getirildi.

İdari bölümde bekleyen araç, 2 nolu kısmın kapının açılmasıyla buraya giriş yaptı. 20 dakika bu kısımda kalan araç tekrar çıkarak İstanbul'a dönüş yaptı. Getirilen sanıkların kim olduğu bilinmezken, Ergenekon soruşturması kapsamında daha önce tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, gazeteci Adnan Akfırat, Muzaffer Tekin, Emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ, Emekli Yüzbaşı Zekeriya Öztürk, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunuyor. Tutukluların bazıları da Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi'nde bulunuyor.

habervaktim