PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sigara içenlere başbakanın msj var!!!!!


kayısıkentli
11-27-2007, 22:48
Erdoğan, AK Partili vekile takıldı: Dumana mı gittin Mahmut Bey!
http://medya1.zaman.com.tr/2007/11/27/duman.jpg

AK Parti'nin hafta sonu yapılan Kızılcahamam kampında sigara yasağı konusunda ilginç diyaloglar yaşandı. Birçok partiliye sigarayı bıraktıran Başbakan Tayyip Erdoğan, kampta sıkı tiryakilerden Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu'yu hedef aldı.



Edinilen bilgiye göre Başbakan, ismi anons edildiği sırada salona giren Durdu'ya, "Hayırdır, dumana mı gittin Mahmut Bey?" diye takıldı. Salonu kahkahaya boğan bu sözlere Durdu'nun cevabı, "Hayır Sayın Başbakanım. Telefona gittim, telefona." oldu. Erdoğan, tiryaki vekille girdiği diyaloğun ardından sözü sigara yasağına getirdi. Yasayı en kısa sürede çıkaracaklarını belirtirken milletvekillerini, "Yasa çıktıktan sonra Meclis kulislerinde de içemeyeceksiniz. Bahçeye çıkacaksınız." diye uyardı.

Başbakan Erdoğan'ın en kısa sürede çıkarılmasını istediği düzenlemenin tarihini ise AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergün verdi. Ergün, kapalı mekanlarda sigara içilmesini yasaklayan yasayı bütçe görüşmelerinden sonra çıkaracaklarını bildirdi. Ergün'ün bu sözleri, düzenlemenin 2008'in ilk günlerinde yürürlüğe gireceği şeklinde yorumlandı. Başbakan'ın sigara esprisi yaptığı Mahmut Durdu, Zaman'a yaptığı açıklamada sigarayı 45 yıldır içtiğini ve bırakmak için ilaç kullanmaya başladığını söyledi. Yıllardır günde 2 paket sigara içtiğini belirten Durdu, ilaçtan sonra sayıyı azalttığını kaydetti.

AK Partili Cevdet Erdöl'ün hazırladığı "Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun"da değişiklik teklifi, Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edilmişti. Yasa teklifi, sigara yasağının kapsamını genişletiyor. Düzenlemeye göre kamu hizmet binalarının kapalı alanlarında, koridorlar dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri amaçlı yerler de yasak kapsamına giriyor. Hava, deniz, kara bütün ulaşım araçları ile otellerde de sigara yasak olacak. Sigara yasağı olan kalabalık mekanlarda tiryakiler için özel oda açılacak ve buraya da 18 yaşından küçükler giremeyecek.

AK Partili Erdöl, geçtiğimiz günlerde Meclis'e iki ayrı teklif daha verdi. Bunlardan biri askeri uçakta bulundurulması zorunlu yiyecek ve içecekler arasından kanyak ve kibrit ile birlikte sigaranın çıkarılmasını öngörüyor. Diğeri ise yangın söndürmeye giden itfaiyecilere bedava sigara verilmesi mecburiyetinin sona erdirilmesini içeriyor.

Bu arada, Dünya Sağlık Örgütü, 4 milletvekilini sigara yasağının en katı uygulandığı yer olarak bilinen İrlanda'ya götürdü. AK Parti'den Hakkı Köylü (Kastamonu), Bayram Özçelik (Burdur), MHP'den Rıdvan Yalçın (Ordu), CHP'den Sacit Yıldız (İstanbul), Dublin'de incelemelerde bulundu. AK Partili Özçelik, "İrlanda'da 1984'ten beri kapalı alanda sigara içmek yasak. Akıl hastaneleri ve sokak dışında hiçbir yerde sigara içemiyorlar. Cezası da 3 bin Euro." dedi. Başbakan Erdoğan, iki günlük kampta vekillere sigara dışında başka uyarılarda da bulundu. Meclis'e devamlılığın önemi üzerinde duran Başbakan, geçen dönem milletvekillerinden bazılarının Genel Kurul çalışmalarını aksattıkları için liste dışı kaldığını belirtti. Başbakan, "Siz iyi çalışın, şimdiden devamsızlık yapmayın." dedi. Başbakan ayrıca bakanlara ulu orta talep kâğıdı verilmemesini istedi.

Ömer Şahin
27 Kasım 2007, Salı

_SoN_
11-28-2007, 22:36
sağlığa zararlı içmeyin arkadaş :)