PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahçeşehir Üniversitesi (ÖZEL)


tomqoliq
07-05-2008, 16:44
Bahçeşehir-Uğur Eğitim Vakfı tarafından T.C. Bahçeşehir Üniversitesi’nin kurulmasına 18 Ocak 1998 tarihli ve 23234 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 15 Ocak 1998 tarihli ve 4324 sayılı kanun ile, T.B.M.M. karar vermiştir. Bahçeşehir Üniversitesi kuruluşundan kısa bir süre sonra, Şubat 1998 tarihinde Kaliforniya San Diego Devlet Üniversitesi ile kapsamlı bir akademik ve stratejik işbirliği protokolü imzalamıştır. Üniversite 1999- 2000 Eğitim - Öğretim yılında ÖSYS ile ilk öğrencilerini almıştır. Üniversite’nin akademik dünyaya adım atışının resmi açılışı 6 Kasım 1999 günü yeni kampüsümüzde gerçekleşmiştir. Açılışı Cumhurbaşkanı Sn. Süleyman Demirel ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onur Başkanı Sn. Rauf Denktaş birlikte yapmışlardır.
İkinci Akademik yılımızın açılışını ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Yaşar Okuyan yapmıştır.
Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını gidermek için modern yurt imkanlarına sahiptir. Üniversite’nin Spor ve Aktivite Merkezi’nde olan yurtlar, öğrencilerimizin her konuda rahat etmeleri düşünerek düzenlenmiştir. 1 ve 2 kişilik odaların bulunduğu üniversite yurdu öğrencilere en güvenli ortamı sunmakta, her odada banyo, her öğrenciye bir tane olmak üzere çalışma masaları, klima, oturma grubu, buzdolabı ve balkon/teras bulunmaktadır. Bahçeşehir Üniversitesi İstanbul dışından gelen öğrencilere bu yüksek kalitede yurt imkanlarını sunarak, ailelerin çocuklarının rahat ve güvenilir bir ortamda olduklarını hissetmelerini sağlamaktadır. Odalarda televizyon, buzdolabı gibi temel ihtiyaçların yanı sıra modern yaşam koşulları mevcuttur. Aktivite merkezindeki bilgisayar imkanları ile internette erişim mümkündür. Ayrıca Bahçeşehir çevresinde oluşan yeni kentleşme öğrencilerimize değişik seçenekler sunar. Yurtta kalmak istemeyen öğrencilerimiz için, Bahçeşehir’de yada Bahçeşehir dışında (örneğin Esenkent’te), uygun çevre ve koşullarda yurt evler ve villalar kiralanmaktadır.

Üniversite bünyesindeki öğrenci kantinleri öğrencilerin ders aralarında kaynaştığı, bunun yanı sıra gıda ihtiyaçlarını karşıladıkları modern bir merkezdir. Kantinde, sıcak yemeklerin yanı sıra "fast food" tarzı yiyecek ve içecek servisi yapılır. Öğrencilerimiz, kahve ve çaylarını yudumlayarak, güne hazırlanabilmekte ya da yorgunluklarını atabilmektedirler.Öğrencilere yurtlarında sabah kahvaltısının yanı sıra akşam yemekleri de sunulur. Yurt alanında bulunan modern bir pastane öğrencilerin gereksinimlerine cevap verebilmektedir. Bir kampüs şehri olan Bahçeşehir’de bulunan çok sayıdaki restoran dünya mutfağından (Türk, Çin, Amerikan, İtalyan) yemekler sunmaktadır.Beslenme ihtiyaçlarının karşılandığı Üniversite kantinleri, kulüp faaliyetlerinin yanı sıra her türlü sosyal etkinlik duyurularının da yapıldığı bir yer olarak öğrenciler için bir haberleşme merkezi görevini de yapmaktadır.

Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerine ve çalışanlarına çok düşük ücretlerle sağlık hizmetleri sunmak amacıyla Universal Hospital Group (Alman Hastanesi) ile bir protokol imzalamıştır. Bahçeşehir Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı bu protokol çerçevesinde öğrenci ve çalışanların Alman Hastanesi ile olan temaslarının koordinasyonunu sağlar. Ayrıca üniversite içinde bulunan öğrenci reviriyle, öğrencilerin gün içinde karşılabilecekleri sağlık sorunlarına anında müdahale edilmesi amaçlanmaktadır.

Bahçeşehir Üniversitesi Kütüphanesi, 11 Ekim 1999 tarihinde, Üniversite’nin eğitime açılması ile okuyucunun hizmetine sunulmuştur. Mayıs 2004 tarihi itibari ile yaklaşık 38.854 kitap ve 60’ı güncel olmak üzere 456 ayrı dergiye ait sayı ve ciltlere sahiptir. Bahçeşehir Üniversitesi Kütüphanesinde her türlü bilgi elektronik ortamda tutulmaktadır. Kütüphane otomasyon programı, kataloglama, sağlama, tasnif, süreli yayınlar, ödünç verme modülleri ile gereksinime tam cevap verebilen, MARC formatı başta olmak üzere her türlü programdan kayıt alabilen INTERNET’e açık bir programdır. Kütüphanemizde bütün işlemler Yordam2001 otomasyon programı üzerinden elektronik olarak gerçekleştirilmektedir.Kütüphanemizde 36 adet okuyucu bilgisayarı bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, bu bilgisayarlar vasıtası ile kütüphane programımızı taramakta ve internete erişebilmektedir.Okuyucularımız, on-line veritabanlarında yapacakları araştırmalarını da kütüphane içinde bu bilgisayarları kullanarak yapmaktadır.Bahçeşehir Üniversitesi Kütüphanesi’nin bir özelliği de Bahçeşehirlilere açık olmasıdır. Bahçeşehirliler, üye olarak, kütüphanemizin kitap ödünç alma dahil her türlü hizmetinden yararlanmaktadırlar. Üniversitemiz Kütüphanesi, kendi türünde ülkemizde bir şehir kütüphanesi görevini de üstlenen ilk kütüphanelerdendir.
Fizik Laboratuvarı,Kimya Laboratuvarı,Elektronik ve Dijital Tasarım Laboratuvarı,Akıllı Sınıflar ve Yazılım Laboratuvarı,Network Laboratuvarı (Cisco Network Academy),Mikroişlemci-Mikrodenetleyici Laboratuvarı,Robot Laboratuvarı,Endüstriyel Üretim ve Sistem Laboratuvarı ile öğrencilere hizmet vermektedir.



_______________________________FAKÜLTELER_________ _______________________

Fen - Edebiyat Fakültesi:

Fen-Edebiyat Fakültesi’nde dersler iki temel programın organizasyonu ile gerçekleştirilir.
Bu programlar Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler programlarıdır. Her iki program da bilgiye erişebilmeyi ve ezbercilikten uzak, neden-niçin sorularına cevap arayan, öğrenmeyi öğrenmiş mezunlar yetiştirmeyi amaçlayan eğitim süreçlerini kapsar.
Öğrenciye bilgi yükleme yerine bilgi kaynaklarına nasıl ulaşılabileceği ve bu kaynaklardan en verimli şekilde nasıl yararlanılabileceği öğretilmektedir. Ayrıca fakülte eğitim programının diğer batı üniversiteleri ile akredite edilmesine özen gösterilmektedir. Bu hedeflerin yanı sıra diğer fakültelerin Matematik, Fizik, Kimya, Türkçe, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi gibi temel dersleri eğitim-öğretimdeki son teknolojiler kullanılarak yürütülür.