PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Recai Kutan,Erbakan ile görüştü


kelebek35
07-05-2008, 13:36
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, kapatılan RP'nin (Refah Partisi) yasaklı lideri ve ‘ev hapsi’ cezasını çekmekte olan Necmettin Erbakan'ı Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk beldesindeki yazlık evinde ziyaret etti.
KUTAN, EV HAPSİNDEKİ ERBAKAN İLE BAŞBAŞA GÖRÜŞTÜ

İzmir'den karayoluyla Altınoluk Beldesi'ndeki konuta gelen Kutan, Necmettin Erbakan ile başbaşa yaklaşık 3 saat kadar görüştü, Kutan, daha sonra partisinin Edremit İlçe Teşkilatı'nın açılış törenine katıldı. Görüşme sırasında Erbakan'ın evinin önünde bekleyen gazetecilerin görüntü ve fotoğraf çekmesine, Kutan'ın korumaları izin vermediler. İçeriye yalnızca Milli Gazete muhabiri Nevzat Özpelitoğlu'nun girmesine izin verildi.

Özpelitoğlu, “Sayın Kutan, hocamız ile özel görüşüyor. Çıkışta, size de açıklama yapacak” dedi. Ancak Kutan, görüşmenin ardından gazetecilere hiçbir açıklamada bulunmadan apar topar partisinin ilçe teşkilatı açılışına katıldı. Bu arada yazlığın önü de ziyaretçilerin akınına uğrarken, korumalar tarafından geri çevirilen bu ziyaretçiler, gazetecilere dönüp “Sizler burada olmasaydınız, biz içeri girerdik. Hadi gidin buradan” diyerek tepki gösterdi.

VEFA İÇERİKLİ SORUYA YANITI: ‘ALLAH ISLAH ETSİN ONLARI’

Erbakan ile görüşmesinin ardından açıklama yapmayan Kutan, partisinin Edremit İlçe Teşkilatı açılışında, gazetecilerin Erbakan ile görüşmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Kutan, görüşmenin bir nezaket ziyareti olduğunu belirterek, “Bizim bir numaralı vasfımız vefalı olmaktır. O bizim Milli Görüş'ün lideridir. Her zaman da lider olarak kalacaktır. Bu arada bir gazetecinin ‘Bu kadar zulme rağmen nasıl bu kadar ayakta durabiliyor?’ şeklindeki sorusuna ise Kutan, “Dedim ki, inancından ve tevekkül duygusundan. Dolayısıyla maşallah hala demir gibi. Öyle yıkılma, edilme, öyle bir duygu yok” diye konuştu.

Kutan, bir gazetecinin, ‘Hoca'nın elini öpen öğrencileri, onu neden yalnız bırakıyor’ şeklindeki sorusuna da, Kutan, “Allah onları ıslah etsin” yanıtını verdi.

Edremit İlçe Teşkilatı'nın açılış törenine katılan Kutan, daha sonra karayolu ile İzmir'e döndü

hürriyet