PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yakup


tomqoliq
07-04-2008, 17:09
Yakup, dunya rock muziginin yeni baskenti Seattle da Yakup Trana’nin onculuguyle kuruldu. Seattle ve Amerika capinda bir cok calismalara imza atan Yakup, Cornish okulunun jazz bolumunden mezun olduktan bu yana dunyaca taninmis bir cok muzisyenle konserler ve kayitlar yapti. Grubun bas gitarcisi Ruchan Uner ise Seattle’da cesitli gruplarla sayisiz konserler verip,fusion jazz alanina yonelik projelerde bulundu. Davulda ise Bulutsuzluk Ozlemi grubundan taninan Utku Unal eslik etmekte.

Yakup gectigimiz yil taninmis gitarci Kivanc Oner yararina Seattle da yapilan konserde Turk cevresinden gelen ilgi ve destekle Turkiye ye yonelik calismalarina baslayan Yakup ogrenimi ve deneyimlerini Turkce sozlu calismalarinda birlestirdi.

Yakup grubunun muzigi, zengin aranjman ve cok sesli yorumlarla kendini ayirt eden nitelikte. Vatanina duydugu hasretle Turkce sozlu muzik calismalarina yonelen Yakup "Sunu Bunu" isimli albumunu Eylul ayinda EMI etiketi ile piyasaya cikardi.

Kayitlarinin bir kismi Seattle’in efsanevi studyosu London Bridge’de (Pearl Jam, Alice in Chains, Incubus, 3 Doors Down vs...) yapilan “SUNU BUNU” davulda dunyanin taninmis gruplarindan Nickelback in elemani Daniel Adair a yer vermekte. Albumun masteringini ise Pearl Jam ve benzerleriyle calisan Ed Brooks yapmakta. Produktorlugunu Yakup Trana nin ustlendigi projenin buyuk bir kismi Seattle da “Buttermilk” isimli studyoda Jimi Hendrix in produktoru Eddie Kramer a assistanlik etmis olan Bryan Steel ile gerceklestirildi.