PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anna Vissi


tomqoliq
07-02-2008, 11:47
Yunanistan'da bir mega star olan Anna İngilizce albumü "Everything I Am" ile aynı başarıyı dünya çapında da yakalamayı hedefledi. Anna Vissi müziğe daha altı yaşındayken Kıbrıs Konservatuarında başlamış. 12 yaşındayken yerel bir şarkı yarışmasında birinci olunca annesi onun yeteneğini sonunda kabul etmiş ve ailece müzik kariyeri için daha elverişli olan Yunanistan'a göç etmişler.



İlkinde Yunanistan, ikincisinde Kıbrıs adına olmak üzere iki kere Eurovision yarışmasına katılan Anna kendi yazdığı bir parçayla Kıbrıs adına beşinciliği yakaladı. Daha sonra bir çok hit parçanın tanınmış yazarı Nicos Karvelas'la yakın bir işbirliğine girdi. Bu ilişki bugün hala devam ediyor. Ayrıca Anna, Nicos Karvelas'la evli ve Sofia adında da bir de kızları var.
Anna Vissi'nin ilk albumü "Klima Tropiko"(Tropikal İklim) kısa zamanda çok satanlar arasına girdi ve bir kaç haftada platin plak ödülüne ulaştı. Anna'nın sonra yayımladığı albümlerin çok yüksek satış rakamlarına ulaştı. Güzelliğini muhteşem sesi ve farklı sahne performansıyla birleştiren Anna Yunanistan'da ve Kıbrıs'ta en popüler şarkıcı ünvanını hak ediyor. Dış görünüşünü devamlı değiştiren Anna söylediği her şarkıyla Yunan müziğine farklı yaklaşımlar getiriyor. Anna 1997 Yunan Müzik Ödülleri'nde En İyi Kadın Şarkıcı ünvanı ile birlikte tam üç ödül aldı. Ayrıca "Forgive Me This" ve "Travma" ile Amerika ve Avusturalya'da dinleyiciler edindi. "Travma" ile Sony Music Europe tarafından üç platinle ödüllendirilen Anna Londra'daki Forum Music ve The Palladium'da biletleri yok satan iki konser verdi. Ayrıca Amerika'nın büyük şehirlerini dolaştığı turunda Madison Square Garden'daki salonda söyleme şansını buldu. Anna gittikçe dünyaya açılmaya başlıyor. Sanatçının kaydı yeni biten İngilizce albumü için Nicolas Kervalas dışında, Cher, Enrique Iglesias, Celine Dion, Diana Rose gibi isimler için çalışmış bir çok uluslararası şarkı yazarı da çalıştı.


Anna Vissi'yi Türkiye'ye sevdiren parça, bu yılın en çok dinlenilen yabancı şarkısı "Eleni". Gecikmeli olarak da olsa Türkiye'ye getirilen Re! adlı albümü de her yaştan müzikseverin beğenisini kazandı. Anna Vissi son albümü Kravgi ile hem ülkemizde hem de Avrupa'da büyük bir ilgi topladı.

silent_storm
07-02-2008, 11:50
hani resim hani resim biraz görselliğe de önem vermelisin bence

tomqoliq
07-02-2008, 11:52
tabi buyrun :
http://img68.imageshack.us/img68/8458/okzvdwjscmtx7.jpg

silent_storm
07-02-2008, 11:53
vazegeçtim kaldırırmısın çabuk o şeyi ordan gece rahat uyku uyumak istiyorum :D :D

tomqoliq
07-02-2008, 11:54
vazegeçtim kaldırırmısın çabuk o şeyi ordan gece rahat uyku uyumak istiyorum :D :D

:D sen istedin kaldıramam bi bildğmz var koymuoz dimi :F sen istedn :D

silent_storm
07-02-2008, 11:57
ozman artı 16 ya taşıyalım hadi beni geçtik çocuk çocuğa yazık olmasın :D

tomqoliq
07-02-2008, 11:58
:D:D:D