PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 564 metre derinde Erdoğan'a ince mesaj


kelebek35
07-02-2008, 10:56
Başbakan Erdoğan, Zonguldak'ta ''Uzun Mehmet 1'' kuyusundan eksi 564 metredeki maden ocağına indi. Burada bir işçi tıpkı Yenikapı'daki balıkçılar gibi ince bir mesaj verdi...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, taşkömürü ocağına inerek kömür çıkardı. Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı ''Uzun Mehmet 1'' kuyusundan maden ocağına indi.

Başbakan Erdoğan'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Genel Maden-İş Genel Başkanı Ramazan Denizer, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve Belediye Başkanı Secaattin Gonca ile Bilal Erdoğan da eşlik etti.

Başbakan Erdoğan, ''Kuyubaşı'' tabir edilen yerde maden işçisi Necdet Çebi'nin, ''Sizi burada görmek bize gurur verdi Başbakanım'' sözleri ile karşılandı.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Başbakan Erdoğan daha sonra ''Payton'' adı verilen raylı sistem aracına bindi ve araç nakliyat şefinin, ''Durmak yok, yola devam'' sözleri ile hareket etti.

Erdoğan, yaklaşık 20 dakika süren yolculuğun ardından deniz seviyesinden 560 metre aşağıda maden işçilerinin ''560 Kodu'' adını verdiği ''358 Kartel 1'' üretim bölümüne geldi.

Erdoğan'a burada TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen taşkömürü üretimi ile ilgili bilgi verildi.

Maden işçilerine ''kolay gelsin'' dedikten sonra bir süre sohbet eden Başbakan Erdoğan, hal ve hatırlarını sordu.

Başbakan Erdoğan, işçilerin babalarının ne iş yaptığını, ailelerinden madende hayatını kaybeden olup olmadığını öğrendi.

Erdoğan, daha sonra darbeli kırıcı kullanarak kömür çıkardı.

Başbakan Erdoğan, maden işçileri, basın mensupları, danışmanları ve korumaları ile fotoğraf da çektirdi.

ERDOĞAN'IN İŞÇİLERLE -564'TE BULUŞTUĞU KARELER İÇİN TIKLAYINIZ



(AA)