PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üç aylar başlıyor


kelebek35
07-02-2008, 10:09
Regaib" kelimesinin, elde edilmesi arzu edilen değerler anlamına geldiğini belirten Müftü Acar, "Recep ayı, Kur'ân'da haram aylar diye anılan dört aydan biridir. Regaib gecesinin böyle bir ayın içinde yer alması, önemini ifade etmektedir" dedi. Mübarek gün ve gecelerin insanın kendini denetlemesi ve değerlendirmesi bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Acar, "Bir kere daha geçmişimizin muhasebesini yapıp geleceğe hazırlıklı olmanın tedbirlerini almalı ve düşünmeliyiz. İnsani ve İslâmi ölçülerle düşünür, kötü alışkanlıklarımızdan vazgeçer, tövbe eder, geleceğimizi daha iyi değerlendirmeye karar verirsek, her günümüz kandil geceleri gibi başarılı, sonumuz da bayramlar kadar sevinçli olacaktır" şeklinde konuştu.

İl Müftüsü İbrahim Acar, Regaib Kandili'ne mahsus bir ibadet şekli olmamakla beraber gündüzü oruçlu geçirmek, muhtaçlara yardımda bulunmak, varsa dargınlarla barışmak, anne, baba ve diğer büyüklerin duasını almak, geceyi Kur'ân okuyarak, salatü selamla, tövbe istiğfarla ihya etmek gerektiğinin altını çizdi.

Regaib Kandili'nin cuma gecesi olduğuna da dikkat çeken Müftü Acar, şunları söyledi: " Yüce Allah'a açılan ellerin, bağlanan gönüllerin ve yalvaran dillerin boş dönmeyeceği, duaların kabul edileceği inancı ve ümidini taşımaktayız. Bu inanç ve ümitle kendimiz, yakınlarımız, ülkemiz, milletimiz ve bütün insanlığın mutluluk ve barışı için dua etmeyi unutmayalım. Gönüllerimizi saran bir huzurla Allah'a şükran borcumuzu, nefsimize, ailemize, komşularımıza karşı vazifelerimizi hatırlayalım. Bu vesileyle muhterem halkımızı müftülüklerimizce icra edilecek kandil programlarına bekler, kandillerini tebrik eder, halkımıza, ülkemize, İslâm âlemine ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim"

_SoN_
07-02-2008, 10:13
bugün annemde bundan bahsetmişti , az kaldı .

tomqoliq
07-02-2008, 10:32
Allah razi olsn herkse bol dualar :D