PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ordu biliyor muydu?


kelebek35
07-02-2008, 09:33
Emekli generallerin Ergenekon soruşturması kapsamındaki gözaltılara dahil edilmesi şu soruyu gündeme getirdi: Başbakan Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Başbuğ ile görüşmesinde konuyu aktardı mı?
Ergenekon soruşturması çerçevesinde emekli üst düzey askerlerin gözaltına alınması birtakım tartışmaları da beraberinde getirdi. Tartışmaların odağındaki soru şu: Genelkurmay üst düzey emekli askerlerin gözaltına alınacağını biliyor muydu? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta çok tartışılan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı görüşmede konuyu gündeme getirdi mi?

Erdoğan söylemiş olmaIı

NTV Siyaset Danışmanı Ruşen Çakır "Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı olması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’la görüşmesinde, emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur’un gözaltına alınacağını söylemiş olmalı" dedi.

Komutanlar by-pass edilmez

Orgeneral rütbesinden emekli olan iki askerin gözaltına alınmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Ruşen Çakır, olayların Başbakan'ın bilgisi dahilinde geliştiğini belirterek şunları söyledi: "Ordu üst kademesinin bir şekilde bilgisi ve hatta onayı olmadan böyle iddialı bir operasyonu gerçekleştirmek çok zor olurdu, siyasi açıdan. Hem Askeri Şûra arifesi, hem kapatma davası, çok karışık, ince bir çizgi üzerinden gidiyor tüm Türkiye. Askerin komuta kademesini bypass ederek, onlara haber vermeyerek böyle bir operasyon yaparsanız, bu sefer şu anda görev yapan askerlerin hepsi çok tedirgin olur ve bunlar gözaltına alınanların bir çoğunun arkadaşları... Yani bu o kadar kolay bir iş değil."

Genelkurmay yeşil ışık yaktı

Yine bir iddiaya göre Genelkurmay da Ergenekon üyelerinin tasfiye edilmesi için yeşil ışık yaktı. YAŞ toplantısında halen görevde olan birçok subay ve paşanın Ergenekon bağlantısı nedeniyle TSK'dan ihrac edilecekleri ileri sürüldü.

KUDRETLİ PAŞALAR

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon: Adı Ergenekon Operasyonu'nda tutuklanan Doç. Dr. Ümit Sayın'ın bilgisayarında ele geçirilen belgelerde yer aldı. Sayın'ın 2005 yılında el konulan bilgisayarında görev başında bulunan bir komutana gönderilmek üzere hazırlanmış bilgilere ulaşıldı. Sayın'ın hazırladığı istihbarat raporunun JİTEM, MGK ve Özer Harp'e götüreceği, raporun emekli Orgeneral Hurşit Tolon'a ise elden teslim edileceği belirtiliyor. Tolun'un Ergenekon terör örgütünün lideri olduğu iddia edildi.

Emekli Orgeneral Şener Eruygur: 2004 yılında Jandarma Genel Komutanlığı'ndan emekli olan Orgeneral Şener Eruygur, son yılların en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı. Ayışığı ve Sarıkız adlı iki kez darbe teşebbüsünde bulunduğu belirtilen Eruygur, Cumhuriyet Mitinglerinin düzenlenmesinde önemli rol oynadı.

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz: Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı yapan Tuğgeneral Levent Ersöz'ün adı Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek'in Ya Gazi Paşa Duyarsa, adlı kitabında geçti. Sarızeybek kitabında dönemin Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Ersöz'ün yazılı olmayan talimatıyla bazı telefonları dinlediğini iddia etmişti.

bugün

Kalpsiz_
07-02-2008, 09:38
bana kalırsa kesinlikele bilgisi vardır .