PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf: Nejla Gerçek şampiyon


tomqoliq
07-01-2008, 20:49
Ünlü golfçü Nick Faldo'nun genç yetenekleri keşfetmek amacıyla düzenlediği Faldo Series'in Türkiye ayağında Nejla Gerçek şampiyon oldu.

Nick Faldo tarafından dizayn edilen Cornelia Golf Kulübü'nde düzenlenen turnuvada Klassis Golf Kulübü'nün milli oyuncusu Nejla Gerçek toplamda 221 vuruşla hem 21 Yaşaltı kategorisinde hem de genel klasmanda ilk sırayı aldı.

Üç gün süren turnuvada toplam 41 golfçu dört kategoride birinci olabilmek için yarıştı. 18 Yaşaltı kızlar kategorisinde Elçin Ulu, 18 yaşaltı kategorisinde Fahrettin Kök ve 16 yaşaltı erkekler kategorisinde Koray Varlı kategorilerinde ilk sırayı alarak Nejla Gerçek'le birlikte Faldo Series Avrupa Finali'nde yarışmaya hak kazandılar. Organizasyonu takip eden Faldo Series Avrupa Sorumlusu Kerry McDonald genç oyuncuların performanslarını takdir ederek milli takım sorumlularının belirleyeceği iki Türk oyuncunun daha Avrupa finaline katılacağını açıkladı.

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, federasyon olarak altyapıya büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, Faldo Series gibi prestijli bir organizasyonu Türkiye'de yapmaktan memnunluk duyduklarını söyledi. Organizasyonun bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini vurgulayan Ağaoğlu "Şampiyon sporcular yetiştirmek istiyorsak onları küçük yaşlardan itibaren uluslararası yarışmalara hazırlamak durumundayız" diye konuştu.

1996 yılından bu yana düzenlenen Faldo Series kapsamında her yıl dünya genelinde 30'un üzerinde turnuva düzenleniyor. 11-21 yaşları arasındaki erkek ve bayan sporcuların katılabildiği turnuvalarda ilk sırayı alanlar Faldo Series Finali'nde birinci olmak için yarışıyorlar. European Tour'un yıldızlarından Oliver Fisher, Nick Dougherty, Marc Warren, James Heath, Asya Tour oyuncularından Yasin Ali, Ladies European Tour'da mücadele eden Anna Highgate ve Kiran Matharu önceki yıllarda Faldo Series'i kazanmışlardı. Organizasyon, PGA ve R&A'in yanında pek çok firma tarafından destekleniyor.

DeviL_MasteR
07-01-2008, 21:56
saolasın.

tomqoliq
07-05-2008, 21:22
ne demek ;)