PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte bugün gözaltına alınanlar


kelebek35
07-01-2008, 17:34
Genişleyerek süren Ergenekon operasyonunda haberler inanılmaz bir hızla akıyor. İşte Ankara, İstanbul, Antalya, dahil gözaltına alınanlar...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara'da zincirleme gözaltılar ve baskınlar başladı. Sabah erken saatlerinde başlayan gözaltılar çerçevesinde Türkiye'de ilk olarak iki Orgeneral rütbeli emekli subay gözaltına alındı. Emekli Org. Hurşit Tolon ve Org. Şener Eruygur gözaltına alındı. İkilinin evlerinde de aramalar başlatıldı. Ankara Polisi daha sonra Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ı gözaltına aldı. Balbay'ın evinde ve Cumhuriyet Gazetesi'ndeki ofisinde aramalara başladı.

Polis daha sonra Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ü gözaltına aldı. Sinan Aygün'ün evinde ve ATO'daki ofisinde aramalar başladı. Operasyonun Trabzon ayağında ise Prof. Ovalı gözaltına alındı. Ankara, İstanbul, Trabzon ve Antalya'da gözaltılar sürüyor. Gözaltılar ve operasyonlar sürüyor...

ERGENEKONDA SON DEPREM - İŞTE O KARELER

EMEKLİ ORGENERAL ŞENER ERUYGUR
1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, sabah saatlerinde askeri lojmanlarda gözaltına alındığı öğrenildi. Mehmet Şener Eruygur 17 Haziran 1941 yılında Erzurum'da doğmuştur. Lise tahsilini Kuleli Askeri Lisesi'nde tamamlamış ve 1960 yılında Topçu Subayı olarak Kara Harp Okulu'ndan mezun olmuştur. 1961 yılında Topçu Okulu'nu bitiren Orgeneral Eruygur, 1971 yılına kadar çeşitli Topçu Birliklerinde Takım ve Batarya Komutanı ile Karargah Subayı olarak hizmet etmiştir. 1971 - 1973 yıllarında Kara Harp Akademisi öğrenimini tamamlamıştır. 1973 - 1974 Öğretim Döneminde Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitiren Org. Eruygur, 1975 yılında NATO Savunma Kolejinden mezun olmuş ve 1976 yılına kadar çeşitli Kıt'a ve Karargah görevlerinde bulunmuştur.

1976 - 1978 yıllarında Bükreş Kara Ataşeliği yapmış ve daha sonra sırasıyla; 5'inci Kolordu Topçu Grup Komutanlığı ve 105'inci Topçu Alay Komutanlığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği ve 1'inci Ordu Harekat Başkanlığı görevlerini ifa etmiş ve 1987 yılında Tuğgeneralliğe yükselmiştir. Bu rütbe ile Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Daire Başkanlığı ve 49'uncu Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. 1991 yılında Tümgeneralliğe terfi eden Orgeneral Eruygur, 1991 - 1993 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Daire Başkanlığı, 1993 - 1996 yıllarında Topçu Füze Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı yapmıştır. 1996 yılında Korgeneralliğe terfi ederek sırasıyla; 5'inci Kolordu Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerini yürütmüştür.

4 Ağustos 2000 tarihinde Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevine atanmıştır. Yüksek Askeri Şura'nın 31 Temmuz - 3 Ağustos 2002 tarihleri arasında Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığında yaptığı Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararla atandığı Jandarma Genel Komutanlığı görevinin ardından emekli olmuştu. Şener Eruygur, şu anda Atatürkçü Düşünce Derneği başkanlığını yürütüyor

EMEKLİ ORGENERAL HURŞİT TOLON
1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, sabah saatlerinde askeri lojmanlarda gözaltına alındığı öğrenildi. Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, 1942 yılında İstanbul'da doğdu. 1962 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1975 yılında da Piyade Okulu'ndan mezun oldu. 1974 yılına kadar Kara Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Orgeneral Tolon, 1978 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Ardından kurmay subay olarak Genelkurmay Personel Dairesi Plan Şube İnsangücü Plan Subaylığı, Washington Kara Ataşeliği, Genelkurmay Personel Daire Plan Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Personel Daire General/Amiral Şube Müdürlüğü ve 39. Piyade Tümen 49. Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Orgeneral Tolon, 1989 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile Genelkurmay Genel Sekreterliği ve 28. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1993 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Genelkurmay Genel Sekreterliği, Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı ve 7. Kolordu Komutan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 1997 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 15. Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay Lojistik Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2001 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etti ve Ege Ordu Komutanlığı'nda atandı. 3 yıldır Ege Ordu Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Tolon, 30 Ağustos 2004 tarihi itibariyle 1'nci Ordu Komutanlığı'na atandı.

ATO BAŞKANI SİNAN AYGÜN
''Ergenekon soruşturması''nı sürdüren İstanbul Cumhuriyet savcılarının talimatı kapsamında, Ankara Ticaret Odası (ATO) ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezinde polislerce arama yapılıyor. Sabah saatlerde ATO'ya gelen çalışanlar, başkanlık katında ATO Başkanı Sinan Aygün'ün odasına emniyet güçleri tarafından girilmesine izin verilmediğini gördüler. Odaya giriş ve çıkışlar yasaklanırken, ATO'ya çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. ADD'nin Batıkent'teki genel merkezinde polis tarafından yürütülen arama da devam ediyor. Öte yandan, ATO yetkilileri Sinan Aygün ''gözaltına alınmadığını ifadesi başvurulmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğünü ve kısa bir süre sonra ATO'ya gelerek açıklama yapacağını'' savundular.

EMEKLİ TUĞGENERAL LEVENT ERSÖZ
Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı yapan Tuğgeneral Levent Ersöz de gözaltına alındı.

Ya Gazi Paşa Duyarsa, adlı kitap yazan ve "Bu bir belanın hikayesidir" diyen Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, dönemin Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yazılı olmayan talimatıyla bazı telefonları dinlediğini iddia etmişti.

CUMHURİYET ANKARA TEMSİLCİSİ MUSTAFA BALBAY
Ankara'da Ergenekon soruşturması kapsamında Emekli Orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın gözaltına alındı.

Gözaltılar ardından ATO, Cumhuriyet Gazetesi ve gözaltına alınanların evlerinde aramalar yapıldı. Ankara'daki operasyonlarda şu ana kadar 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

TERCÜMAN GENEL YAYIN YÖNETMENİ UFUK BÜYÜKÇELEBİ
Ergenekon soruşturması kapsamında Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'nin de gözaltına alındığı öğrenildi. Ufuk Büyükçelebi'nin yönetimine geçtikten sonra Tercüman'ın manşetinden birkaç kez darbe çağrısı içerikli haberler yeraldığı görülmüştü. Büyükçelebi'nin özellikle askeri bağlantıları biliniyordu.

ANKARA'DA 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
''Ergenekon soruşturması''nı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talimatı doğrultusunda Ankara'da gözaltına alınanların 7 kişi olduğu bildirildi. Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, talimat doğrultusunda ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın dışında üç kişiyi daha gözaltına adılar. Bu kişilerin adının Kemal Aydın, Neriman Aydın ve Hamza Demir olduğu bildirildi. Emniyet yetkililer, gözaltına alınan 7 kişinin kimlik tespiti ve sağlık kontrolünün yapıldığını, işlemlerin tamamlanmasının ardından İstanbul'a götürüleceklerini söylediler.

PROF. DR. ERCÜMENT OVALI
''Ergenekon soruşturması''nı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talimatı doğrultusunda Trabzon'da gözaltına alınan Ati Teknoloji Özel Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Ercüment Ovalı, sağlık kontrolünden geçirildi. Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde evinde gözaltına alınan Prof. Dr. Ovalı, sağlık kontrolü için Adli Tabipliğe getirildi. Prof. Dr. Ovalı, bir polis memuru nezaretinde getirildiği Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

Yetkililer, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın, savcılığın talimatı doğrultusunda İstanbul'a gönderilebileceğini kaydettiler.

TGB BAŞKANI ADNAN TÜRKKAN
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Kurucu Başkanı Adnan Türkkan da, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

CHP GENEL BAŞKAN ADAYI BİROL BAŞARAN
"Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor diye düşünüyorum." diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Kadıköy şubesi eski başkanlarından Birol Başaran'ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan ADD de Kadıköy şube başkanı Coşkun Gürel olayı basından öğrendiğini söyleyerek 'Şu anda eski başkanlarımızdan Birol Başaran'ın gözaltında olduğunu biliyoruz başka gözaltı yok' dedi. Birol Başaran, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şubesi tarafından 04-13 Şubat 2008 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen 'Hukuk ve Siyaset Okulu' başlıklı konferansta demokratik düzeni hedef alan korkunç açıklamalar yapmıştı. Gözaltına alınan Birol'un konferansta "Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor diye düşünüyorum. hukukun bazı durumlarda askıya alınabileceğini" ifade etmişti. Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) Genel Sekreteri Birol Başaran'ın aynı zamanda 2001 yılında CHP Genel Başkanlığı'na da aday olduğu biliniyordu.

GAZETECİ EROL EROL MÜTERCİMLER
Derin analizci olarak bilinen ve Erol Mütercimler, Ergenekon Operasyonu doğrultusunda gözaltına alındı. Erol Mütercimler'in Özgeçmişi:1954 yılında Kars'ta doğdu, tüm öğrenim yaşamı İstanbul'da geçti. İ.Ü. Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu. Deniz Kuvvetleri'nde bir süre Fizik öğretim üyeliği, Beşiktaş Deniz Müzesi Müdürlüğü yaptı ve bunun ardından Avustralya'ya gitti. SBS devlet radyosunda programcılık yaptı, "Çok kültürlülük" konusundaki doktora alan çalışmasını İ. Ü. Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladı. Deniz tarihi çalışmalarıyla tanınan Mütercimler, Türkiye'ye dönüşünde çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptı. TRT Radyosu ve çeşitli TV kanallarında programcı ve yönetici olarak çalıştı. Belgeseller hazırladı. Halen üç ayrı üniversitede Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi Strateji ve Devrim Tarihi dersleri vermektedir. Şu anda Habertürk kanalında Aynanın Arkası adlı haber programı yapmaktadır. Bugüne kadar kısa radyo oyunları, çeşitli dergilerde yazıları ve belgesel senaryoları yanı sıra on dört kitaba imza atmıştır.

ERGENEKON GÖZALTILARI ANTALYA'YA UZADI
Ergenekon operasyonu Antalya da sıçradı. Operasyon kapsamında Antalya'da 2 işyeri ve 1 ev olmak üzere 3 ayrı noktaya operasyon yapıldı. Düzenlenen operasyon sonucunda 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslardan birisinin emekli albay Osman G., diğerininse A.U. isimli sivil bir vatandaş olduğu belirlendi. Antalya Emniyeti ekiplerince düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde bulunan bazı evraklarında zapt edilerek kayıtlara geçtiği öğrenildi.

MİLLETVEKİLİ TURHAN ÇÖMEZ ARANIYOR
Ergenekon kapsamında bu sabah başlatılan operasyona AKP'den ihraç edilen eski vekil Turhan Çömez'in de dahil edildiği ortaya çıktı. Ankara, İstanbul ve Trabzon'da eş zamanlı olarak başlatılan operasyon kapsamında polis Turhan Çömez'in evine de baskın yaptı. Aramalar sonrasında Turhan Çömez'in evde olmadığı anlaşıldı. Çömez aranıyor.


samanyoluhaber

KAYRA
07-01-2008, 18:37
buram buram siyaset kokuyor bu yapılan işler