PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ersun Yanal: “Oyunumuzla keyif vermek istiyoruz”


DeviL_MasteR
06-30-2008, 19:44
Ersun Yanal: “Oyunumuzla keyif vermek istiyoruz”

http://www.trabzonspor.org.tr/images/haberpic/300608yanal.jpg


Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Taraftarlarımıza ortaya koyacağımız futbolla keyif vermek istiyoruz” dedi.

http://www.trabzonspor.org.tr/images/trans.gif
Yanal, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yeni bir takım oluşturmanın güç olduğunu ancak Trabzonspor'un bunu başardığını belirterek, ''Transferler mutabakat ile yapılmıştır. Transferlerden sonra memnuniyet verici olan camianın mutluluğu ve pozitif etkilenmesidir. Hep beraber pozitif yaşamamız bizim doğru yolda olduğumuz gösterir ve ciddi sorumluluk yükler'' dedi.


Çok önemli bir yola çıktıklarını ifade eden Yanal, “Bu yol önemli bir yoldur. Bu yolu hep beraber uygun bir tarzda ve kondisyonda aşmamız gerekir. Bunun içinde herkesin sabırlı olması lazım. Takımın uyumlu ve adaptasyonu sağlanmış şekilde ortaya çıkarılacak zirve mücadelesini aşağı düşmeyecek takım yaratmak hedefimizdir. Bu takımın misyonunu her zaman yukarıya taşımak adına kurulan ekibin desteği ihtiyacı var. Camia ve taraftar desteğini istiyoruz. Yeni genç, filiz bir takım oluşturduk. Hep beraber bu filizleri yetiştirmeyiz. Takıma büyük katkılar yaratabilecek temeli attığımızı düşünüyorum. Ayrıca milli takımda oynayacak, kendi ülkelerinde başarılı şekilde milli takımı temsil edecek bir kadro oluşturduğumuz kanaatindeyim. Şimdi sıra bunun takım olmasında. Bu süreci de sağladığımızda hedeflerine uygun herkesin sevip destekleyeceği bir takım yaratmak amacımız olacaktır'' diye konuştu.

Çalışmalarının hedefler doğrultusunda devam ettiğini desözlerine ekleyen Yanal, Trabzon kentinin karakterine uygun olarak, kazanma adına her türlü girişimi yapan, cesur, aktif bir takım oluşturmak adına bir takım kurma çabasında olduklarını kaydetti.

Transferlerden ötürü yönetim kuruluna teşekkür eden Yanal, ''Taraftarlardan da takımı desteklemelerini istiyoruz. 11. adam sahada mücadelesini yaparken 12. adam forması ile tribünde mücadelesini vermeli. Bu formayı sırtına geçirerek hem yürek hem formasıyla coşkuyu yaşamalı'' dedi.

Yanal, bir gazetecinin sorusu üzerine kendisini iyi hissettiğini ifade ederek, ''Üzerimde bir baskı hissetmiyorum. Trabzonspor, çok önemli bir camiadır. Bu camiada bir sihirbaz olmaz. Yapılması gereken şey, hep beraber büyük bir sinerji yaratmaktır. Keşke bunu tek başıma yapabilsem. Bu güç bende olsa'' dedi.

Sorumluluklarının bilincinde olduğunu belirten Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Sorumluluk olmak zorunda. Biz bu sorumluğu yaşarken gereken her şeyi yerine getireceğiz. Taraftarımız, 12. adamımız. Öncelikle kale arkaları arena haline gelecek. Biz seyirci ile oynamak istiyoruz. Çok ciddi, sağduyulu güzel bir ortam bekliyoruz. Bu ortamın lekelenmesini ve kötü bir tabloya dönüşmesini istemiyoruz. Bir maç seyircisiz oynayacağız. Bunların olmaması en büyük dileğim. Tribünde bir sinerji yakalamalıyız. Beklentimiz, bu takıma taraftarların inanmalarını sağlamak, bu takımın zirve takımı olduğuna inandırmak, şampiyonluk yarışının bir süreç olduğunu anlatmak. Önümüzdeki dönem Trabzonspor, Avrupa’ya çıkmalıdır. Tabi ki gelecek şampiyonluk yolunda hayır demeyeceği bir takım hedefler vardır. Bunlardan bir tanesi de şampiyonluktur. Bu konuda sabırlı olmanın altını çiziyorum. Bu takımı yıpratmamak, travma yaşatmamak gerekiyor. İnanıyorum ki iyi bir takım destekleyip sevdiğinizde sonucu alırsınız.''

Hüseyin'in kendi oyuncuları olduğunu kaydeden Yanal, şu anda bu futbolcunun gidip gitmeyeceği gibi bir konuyu tartışmadıklarını kaydetti.

Yeni pilot takımın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüreceğini, bu takımın hedefinin Bank Asya Ligi olacağını belirten Yanal, bu takım ile iç içe olacaklarını ve genç oyuncuları burada değerlendirebileceklerini kaydetti.


kaynak (http://www.trabzonspor.org.tr/manset.asp?MainID=448&PID=589&HaberID=39174)

tomqoliq
06-30-2008, 19:53
t$k. . .xD

DeviL_MasteR
06-30-2008, 20:01
rica ederim..