PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Annemi böyle dolandırdım...


MetinCeylan
06-28-2008, 11:12
26 Haziran 2008 Perşembe 12:28
http://www.halkgazetesi.com.tr/images/news/11545.jpg Samsun'daki Nüfus Müdürlüğü'nde kendisini annesi gibi tanıtıp kendi fotoğrafıyla sahte nüfus cüzdanı çıkartan 23 yaşındaki Habibe Ç., Hollanda'da yaşayan annesine ait bankadaki 36 bin 816 doları çekti ve annesinin evini sattı. Habibe Ç., tutuklu yargılandığı mahkemede ağlayarak annesini nasıl dolandırdığını anlatırken, bankadaki parayı takside unuttuğunu öne sürdü.


Şükran A. Ç., 15 yaşındayken gayri resmi ilişki sonrası kızı Habibe'yi dünyaya getirdi. 18 yaşında ise M.Ç. ile evlenen Şükran A.Ç., 20 yıl önce eşiyle birlikte Hollanda'ya yerleşti, kızı Habibe'yi annesi 60 yaşındaki Ayşe A.'ya teslim etti. Anneannesinin büyüttüğü Habibe de K.Ç. ile evlendi, bir kız çocuğu dünyaya getirdikten sonra sonra geçimsizlik nedeniyle eşinden ayrı yaşamaya başladı.

ANNESİ YARDIM TALEBİNİ REDDETMİŞ

İddiaya göre, geçim sıkıntısı çeken Habibe Ç., birkaç kez kendisine, çocuğuna ve anneannesine parasal yönden yardım etmesi için annesi Şükran'ı telefonla aradı. Annesinin, bu talebi geri çevirmesine sinirlenen Habibe Ç., Samsun'daki Nüfus Müdürlüğü'nde kendisini annesi gibi tanıtıp kendi fotoğrafıyla sahte nüfus cüzdanı çıkarttı. Noterden bu nüfus cüzdanıyla avukata vekaletname çıkartıp, 5 Şubat 2008'de annesine ait evi 35 bin YTL'ye sattı. Ardından bankadaki 36 bin 816 doları çekti.

BANKADAKİ PARAYI TAKSİDE UNUTMUŞ

Annesinin şikayeti üzerine Adana'da yakalanıp tutuklanan Habibe Ç., ‘sahtecilik ve dolandırıcılık’ suçlarından Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Hakkında 31 yıla kadar hapis cezası istenen Habibe Ç., annesini nasıl dolandırdığını anlatırken, gözyaşı döktü. Annesinin kendisini küçük yaşta anneannesine bıraktığını belirten Habibe Ç., “Çocukken anneannemi annem, annemi ise ablam olarak biliyordum. 11 yaşında DNA testi ile annem beni kendi nüfusuna aldı. Annem bana, kızıma ve anneanneme bakmıyordu. Çok kötü günler geçiriyorduk. Zor durumda kaldığım için, annemin adına sahte nüfus cüzdanı ve pasaport çıkarttım. Bankadaki parasını çektim. Daha sonra evini 35 bin YTL'ye sattım. Bankadaki parayı takside unuttum. Evin parasını da harcadık” diyerek kendini savundu.