PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vay uyanık Hamdi Bey!


Kalpsiz_
06-28-2008, 10:09
http://www.internethaber.com/images/news/60979.jpg
Vay uyanık Hamdi Bey!
28 Haziran 2008 Cumartesi 10:05
"Var mısın Yok musun?" da Hamdi Bey teklifleri neye göre veriyor? Hamdi Bey'in uyanıklığı ortaya çıktı. Bakın o rakamlar nasıl belirleniyor?


'Var mısın Yok musun?' yarışmasında Hamdi Bey teklifleri neye göre veriyor? Acun Ilıcalı bu tekliflerin bir bilgisayar programı tarafından belirlendiğini söylemişti ama Hamdi Bey'in uyanıklığı dikkatli gözlerden kaçmadı.
Olay şöyle gerçekleşiyor: Eğer kutudaki rakam küçükse Hamdi Bey'in teklifi de küçük oluyor ki, yarışmacı devam etsin. Ama kutudaki rakam büyükse Hamdi bey bu kez büyük bir teklif ediyor ki yarışmacı devam edip 500 milyonu almasın... Ve Böylece prodüksiyonun yani Acun Ilıcalı'nın kazanması garanti altına alınıyor.

BEYİN TAKIMI KAPTANI AÇIKLADI
Bu "gerçek" Beyaz'ın CNNTürk'teki Nası Yani programında ortaya çıktı. Zeka konulu programın konuklarından biri de Türk Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu'ydu...
Beyaz, "Türk Beyin Takımı eğer Acun'un programına katılırsa büyük para kazanır mı, var mı bunun bir formülasyonu?" diye merak ediyordu.

Çalapkulu'nun yanıtı ilginçti. Bilmeden Hamdi Bey'in uyanıklığını da ortaya sermiş oldu. Çalapkulu şunları söyledi:

"Kasanın önerdiği yani bankanın önerdiği rakamlar belli bir ortalamanın altında kaldığında aslında yarışmacıyı devam ettirmeye teşvik etmek için olabiliyor. Bu da onun kutusunun aslında daha küçük olmasından kaynaklanabiliyor gibi şeyler öğrenilebiliyor. Kutusu belli bir ortalamanın altındaysa bankanın teklifi, bu yarışmacıyı yarışmaya devam etmeye teşvik etmek için yapılıyor."

BEYAZ ACUN'A TAKILDI
Bunu öğrenen Beyaz Acun'a ekran yoluyla takılmaktan kendini alamadı: "Teşvik ettiriyor ki yarışmacının kutusundaki küçük, onu onun içine koyanlar, onun da ordan hangi kutuyu aldığını görüp kendi....!!! Acun, hişşşş..."

BİZİM BANKACI ÇOK İNSAFLI
Ancak diğer konuk Hüsnü Sincar yine de Hamdi Bey'in yanındaydı.
"Bizim bankacı çok insaflı. Ben Amerika'daki programı seyrettim. Amerika'daki programda beklentinin iki katına yakın, mesela 500 bin ve 100 bin kaldı diyelim. Ortalamasını yani 300 bini vermesi lazım. Ama 150 binden fazla vermiyor. Böyle bir şey olmaz..."

Beyaz bir kez daha olayın altını çizdi: "150 bin vermesinin sebebi kutunun içinde ne olduğunu bilmesinden..."


İHA