PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mel Gibson 57. Alay'da!


Kalpsiz_
06-28-2008, 10:07
http://www.internethaber.com/images/news/65983.jpg
Mel Gibson 57. Alay'da!
28 Haziran 2008 Cumartesi 09:52
Onlar tam 628 kişiydi... Hepsi öldü, Türkiye kurtuldu... Şimdi onlar da filmle ölümsüz olacaklar. Mel Gibson bakın kimi oynayacak?


Çanakkale’de destan yaratan 57. Alay’ın trajik öyküsü ilk kez beyazperdeye aktarılacak. Filmde Anzak komutanını Mel Gibson ya da Russel Crown oynayacak.

2010'DA GÖSTERİMDE

http://www.internethaber.com/images/other/u.20080628090146.jpgTarihinde pek çok destansı hikâyeler bulunan Türklerin en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı’nın bir kesiti Saran Holding bünyesinde bulunan Saran Film tarafından beyazperdeye aktarılıyor. Filmde, Çanakkale Savaşı’nda öne çıkan 57. Alay’ın hikâyesi konu ediliyor. Filmin senaryosu Turgut Özakman liderliğindeki senaryo ekibi tarafından yazılıyor. Çekimlerine 2009 yılında başlanması planlanan filmin 2010 yılının Şubatında gösterime girmesi öngörülüyor.

EN YÜKSEK BÜTÇELİ FİLM

http://www.internethaber.com/images/other/huseyinavnibey57-alaykomut.jpgHollywood’un çok iyi dönem filmleri olduğuna dikkat çeken Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, gerçek kahramanlıklarla dolu Türk tarihinin ise böylesi büyük prodüksiyonlara konu olmadığını üzülerek söyledi.
Sadettin Saran ayrıca şunları söyledi:
“Sadece Türk değil dünya tarihinin dönüm noktası olan bu savaşın anlamını herkesin kavraması gerekiyor. O günleri gerçekçi bir filmle dünyaya bir kez daha anlatmanın zamanıdır. Bu filmle, geçmişi ile gurur duyan herkese ve özellikle yeni nesle tarihi miraslarını hatırlatmak istiyoruz.”

Saran Film, savaşın önemli figürlerinden biri olan Anzak komutanını oynaması için Avusturalyalı Mel Gibson ve Russel Crowe’a teklif götürdü.

TAMAMI ŞEHİT OLDU

“Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” Mustafa Kemal (Atatürk), bugün bile hafızalardan silinmeyen, “Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar geçebilir” emrini 57. Alay askerlerine vermişti. 57. Alay’ın bu kahramanca direnişi düşmanın hızını kesmiş ve savaşın gidişatını değiştirmişti.

57. Alay'ın başta komutanları olmak üzere 628 kişilik mevcudunun nerdeyse tamamı 25–28 Nisan 1915 tarihleri arasında şehit düşmüştü. Bu kahramanların anısına o günden bu yana Türk Ordusu’nda 57. Alay bulunmuyor!

MetinCeylan
06-28-2008, 10:13
tesekkürler:)