PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Toptan'tan Dengir Mir Mehmet Fırat'a yanıt


NOYAN
06-26-2008, 12:58
TBMM Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın bir Amerikan gazetesine verdiği demeçteki sözlerine ilişkin, "Bizi bugünlere getiren Atatürk devrimleridir" dedi.

Toptan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği'nin düzenlediği "Liderlik Enstitüsü" konulu toplantıya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2008 Avrupa Şampiyonasında Türk Milli Takımı'nın Almanya ile Çarşamba günü yapacağı yarı final karşılaşmasına gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine Toptan, Futbol Federasyonu'nun Türkiye'de herkesi ve her kesimi davet ettiğini belirterek, "Ama nedense TBMM'yi çok akıllarına getirmediler. Şu ana kadar bana gelmiş bir davet yok. Gelirse elbette paylaşırım" dedi.

Toptan, Çarşamba günü Ukrayna'da olacağını da ifade etti. Fatih Terim'in Türk Milli Takımı'nın gerçekten kanıtlanmış bir lideri olduğunu söyleyen Toptan, liderin her zaman, her yerde öncü kişi olduğunu kaydetti. Bunu Fatih Terim'in her zaman, her yerde başardığını dile getiren Toptan, "Mucize olarak nitelendirilen durumlar, liderin ekibiyle tam bütünleşmesi, ekibinin performansının lidere yaklaşması, bütünleşmesi halinde ortaya çıkıyor" dedi.

Türkiye-Hırvatistan maçında Türkiye'nin uzatmaların son dakikalarında gol yediğini hatırlatan Toptan, "Golden sonra bazı futbolcularımız yerde yatarken, saha kenarında Fatih Terim ekibin lideri olarak saha içinde de Tuncay arkadaşlarını ikaz ederek, ‘daha maç bitmedi, haydi ayağa kalkın' dedi. İşte bu, ekiple liderin performansının bütünleştiği andır. İşte böyle anlarda mucize denilen başarı ortaya çıkıyor. Çarşamba günü de inşallah yeniden böyle bir mucize olarak nitelendirilen takım performansıyla lider performansının birleşimi yaşanır" diye konuştu.

Toptan, "Geçtiğimiz günlerde liderler zirvesi toplama projesini ortaya koymuştunuz. Bu konuda gelişme var mı?" sorusunu yanıtlarken çok fazla yurt dışı seyahati yaptığını belirtti. Toptan, "Ama gündemimizde, uygun bir zamanda inşallah gerçekleştirilecek" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın bir Amerikan gazetesine verdiği demeçte, "Atatürk'ün yaptığı devrimlerin travma yarattığı" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Toptan, "Yok canım, bizi bugünlere getiren Atatürk devrimleridir" karşılığını verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın devrimler hakkında New York Times'daki "Türk toplumu travma geçirdi. Bir gecede kıyafetleri değiştirildi, dilleri değişti. Dinleri söküp atıldı" ifadesi gazetelerde yer almıştı.

http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=3&haberid=549916