PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'ye Sosyalist Enternasyonal darbesi


NOYAN
06-26-2008, 12:57
Yunanistan'ın başkenti Atina’da 30 Haziran- 2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek Sosyalist Enternasyonal’in 23. Kongresi’nde, Avrupa sosyal demokrat ve sosyalist partilerin başını çektiği grup, CHP’nin üyeliğini tartışmaya açmaya hazırlanıyor.

Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ile İskandinav ülkeleri sosyal demokrat ve sosyalist partilerinin ağırlığını oluşturduğu grup, CHP’nin parti yapısının antidemokratik olduğu ve Türkiye’nin demokratikleşmesini engellediği gerekçesiyle, "sert bir şekilde uyarılması" talebini tartışmaya açacak. Talep doğrultusunda, genel kurula ’Etik Kurul’un hazırladığı bir önerge verilecek. Önergenin kabul edilmesi halinde CHP aleyhine bir bildiri hazırlanacak.

Papandreu: Engelleyemem
Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve PASOK Genel Başkanı Yorgo Papandreu, kısa süre önce CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Bunun üzerine Baykal, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’i önergenin önlenmesiyle ilgili olarak kulis yapması için Atina’ya yolladı.

Atina’daki görüşmede Papandreu, Öymen’e; "Engel olunacak gibi görülmüyor, ama çabalarımız sürecek" mesajı verdi. Papandreu’nun, CHP’ye açık destek verememesinin altında ise başkanlık seçiminin yattığı öğrenildi.

Başta Almanya ve İskandinav ülke delegelerin, PASOK’a, "CHP’yi desteklersen, desteğimizi alamazsın" mesajı iletildi.

Baykal: Kulise devam
Atina’dan eli boş dönen Öymen, uçaktan iner inmez partisinin dün yapılan MYK toplantısına katıldı ve gelişmeleri aktardı. Baykal, CHP’ye yönelik olarak Enternasyonal içinde oluşan muhalefeti kırmak için temasların sürdürülmesi kararı aldı. CHP’den yapılan açıklamada ise Baykal’ın Atina’ya gidip gitmeyeceğinin cumartesi günü netleşeceği vurgulandı.
(Hürriyet)

http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=3&haberid=550353