PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hacker öğrencilere büyük ayar


tomqoliq
06-24-2008, 12:26
Discovery TV’nin American Chopper isimli programından tanıdığımız Orange County, notlarını değiştirmek isteyen lise öğrencisinin davasıyla çalkalanıyor.

Amerika’nın en ünlü Chopper motosikletlerinin üretildiği Orange County, lisedeki ders notlarını değiştirmek maksadıyla okul bilgisayarlarına "öğretmen" kimliği ile giriş yapmayı başarmış 18 yaşındaki Omar Khan liderliğindeki öğrenci grubu, görünüşe bakılırsa hayatlarının geri kalanında parmaklıkları sayacaklar.

Kaliforniya’da bulunan Orange County (Portakal Kasabası) Tesero Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin bilgisayarlarına gönderdikleri casus yazılım sayesinde öğretmenlerinin okul bilgi işlem sisteminde kullandıkları kullanıcı adı ve parolalar ile gerçekleştirdikleri "lamer"lik operasyonu ile notlarını değiştirdiler, örgütün ele başı Omar Khan’ın bir önceki notlarının değiştiğini fark eden okul yönetiminin polise haber vermesi sonucu Tanvir Singh isimli arkadaşıyla birlikte sorgu altına alınan Omar Khan’ın haklarında davalar açıldı.

Omar Khan hakkında açılan dava içinde bilgisayar korsanlığı, hırsızlık, kimlik hırsızlığı ve çalınmış belgeleri elinde bulundurmak da bulunan 69 ayrı suçtan 38 yıl ağır hapis cezası ile yargılanacak. Muhteşem ikilinin diğer üyesi Tanvir Singh ise bilgisayar korsanlığı ve hırsızlık suçlarından 3 yıl hapis istemiyle yargılanacak.