PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Optik zumlu cep telefonu


tomqoliq
06-16-2008, 16:38
Cep telefonunda dijital zum ile uğraşmaya son. Samsung optik zumu ceplere taşıyor.

İnce kasaya çok sayıda özelliği sığdırmasıyla tanıdığımız Samsung, bu kez çok farklı bir telefonla karşımıza çıktı. SCH-W480, önden bakıldığında standart bir kızaklı cep telefonu görüntüsüne sahip olsa da, diğer telefonlardan farklı olmasını sağlayan özelliği arkasında saklı. Telefonun arka kısmı, alışılmışın ötesinde, gerçek bir dijital fotoğraf makinesine benziyor. Aslında benziyor demek bile az kalır, çünkü SCH-W480'in 5 megapiksellik kamerası 3X optik zum ile desteklenmiş. Samsung, bugüne kadar dijital fotoğraf makinelerinde göremeye alıştığımız gerçek optik zum özelliğini cep telefonlarına taşımayı başarmış.

Kamerayı daha da çekici hale getiren ise, optik zum için objektifin dışarıya doğru açılmasına gerek kalmaması. "Inner zoom" adı verilen ve bugün pek çok kompakt dijital fotoğraf makinesinde kullanılan teknik, SCH-W480'de de aynen kullanılmış. Bu teknikte objektif kasa içerisinde hareket ediyor ve optik yakınlaştırma bu sayede çalışıyor.

7.2Mbps HSDPA, Bluetooth ve microSD bellek kartı desteği gibi özelliklere de sahip olan SCH-W480, galerimizdeki fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi, Anycall markasıyla piyasaya sürülüyor. Bu da, en azından bir süre için telefonu uzak doğu pazarından başka bir yerde göremeyeceğimiz anlamına geliyor. Telefonun satış fiyatı ise yaklaşık 580 Dolar olarak belirlenmiş.