PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AOL iPhone'u radyoya çeviriyor


tomqoliq
06-16-2008, 16:08
Biz antenlerimizi doğru sinyali almak için sağa sola çevireduralım, Amerika'lı dostlarımız (!) önümüzdeki ay içerisinde bir iPhone satın aldıktan sonra AOL Radio yazılımını telefonlarına yükleyerek bulundukları noktadan radyo dinleme keyfine ulaşacaklar.

Donanımı üzerinde radyo bulunmayan iPhone için bu özelliğin IP üzerinden edinilmesinden başka bir seçenek henüz yok, daha önceki İnternet radyo servisleri ise iPhone'umuzun 3G hızında çalışamamasından dolayı ne yazık ki tad vermiyordu. AOL Radio ise bu işlemi oldukça keyifli hale getireceğe benziyor.

AOL'un iPhone için ürettiği yeni AOL Radio yazılımı sayesinde kullanıcılar IP üzerinden sisteme bağlanıp, telefonlarının sağladığı GPS verisi sayesinde bulundukları noktaya en yakın radyo istasyonundan dijital radyo yayını alabilecekler.

AOL'un verdiği bilgiye göre iPhone üzerinde radyo dinlemeye olanak tanıyacak AOL Radio, tamamen ücretsiz olacak, servisin maliyetleri ise klasik radyo istasyonlarının aldığı reklam içeriğine ek olarak, iPhone'lara gönderilecek grafik reklamlar (video, afiş, vb.) ile karşılanacak.

3G ağ hızında verilecek servis tutar mı bilmeyiz ancak, bunu kullananlar pillerini her akşam şarj etmek zorunda kalacaklar gibi.

Bizce süper, keşke bizim yurdumuzda da böyle şeyler olsa.