PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : panik


tomqoliq
06-16-2008, 12:17
Gökhan Bütünler ve Kaan Mutlu bir Kurban konseri çıkışı Deniz Yılmaz'ı bulurlar. Daha sonra onu tehdit edip yaptıkları şarkıları dinletmek üzere bir ormana götürürler. Orada konuştuktan sonra Deniz'in evine gider şarkıları dinlerler. Beraber kayıt yapmaya karar verirler ve Deniz de kayıtlarda bas çalmaya ve vokal yapmaya başlar.
Gel zaman git zaman şarkılar çoğalır ve sürekli kaydedilir. Bir albümlük şarkı olmuştur nerdeyse. Sonunda canlarına tak eder ve kendilerini stüdyoya hapsederler. Yirmi gün sonra bir bakarlar ki şarkılar tam gaz çalınmakta ve harikulade duyulmaktadır. Deniz bir anda prodüktör sıfatını giyinir ve gruba "Hadi albüm yapalım," der. Dört günde davul kurulur ve tonlanır. Kaan Alptekin 12 şarkının davullarını bir günde hatasız çalarak izleyenleri sevinç gözyaşlarına boğar. Bas gitarları çalan Deniz beş günde 12 şarkıyı haklar. Süratle gitarlar çalınır ve sıra vokallere gelir. İşte bu aşamada iş yavaşlamıştır çünkü grupta üç vokalist olduğundan vokallerde kavga, gürültü ve bunalım hakimdir. Asıl buhran mix'ler sırasında yaşanır. Deniz'in kulaklarını yıkatmasıyla ikinci mix devri başlar ve buhran atlatılır. Kayda girdikleri günden o güne aradan 9 ay geçmiştir. Grup "Buna da şükür," der ve albümün son halini teslim eder.

İşte Panik elemanları ve ufak özgeçmişleri:

Deniz Yılmaz (1974, İstanbul)

14 yaşında davul dersleri alarak müzik yapmaya başladı. Evde davul çalamayacağını anlayınca, işin kolayına kaçarak gitar çalmaya başladı. Bir yarışmadan 'En İyi Erkek Solist' dalında ödül alınca şarkı söylemeye başladı. Bir sürü grup kurdu, barlarda çalıp söyledi. 'Kurban' adlı grupta hem gitar çalıp hem de sakız çiğnemeye çalışınca depresyona girip gruptan ayrıldı. Panik'le çalışmaları zaten devam ediyordu. Geriye tek enstrüman kalmıştı bulaşmadığı: bas gitar. 'Panik' de ona bası verdi. Kendini tutamadı şarkı da söyledi. Kesmedi, albümün prodüktörlüğünü üstlendi. Üç ayda biteceğini söylediği Panik albümü, dokuz ayda bitti.

Kaan Mutlu (1982, İstanbul)

Ümraniye Süper Lisesini bitirdikten sonra Dumlupınar Üniversitesi İktisat Bölümüne girdi. Hâlâ burada okuyor. Üniversiteye ilk girdiği yıllarda beste çalışmalarına yoğunlaşıp Kasıntı Kelebek adlı grubu ile bar ve festivallerde sahne aldı. Gökhan Bütünler ile beraber Panik'i kurdu ve besteler yaptı. Panik'in ilk albümünde yer alarak muradına erdi.

Gökhan Bütünler (1982, Almanya)

Fenerbahçe Süper Lisesi'nden mezun olup Dumlupınar İ.İ.B. Fakültesinden diploma aldı. Müzik yaşantısına ilköğretim yıllarında blok flüt ve koro vokal ile başlayan Gökhan, daha sonra klasik gitar eğitimi alarak gitar çalmaya başladı. Üniversite yıllarında Kasıntı Kelebek adlı grubuyla çeşitli bar ve festivallerde sahne aldı, bir yandan da beste çalışmalarına ağırlık verdi. Bu sırada Deniz Yılmaz'la tanışıp Kaan Mutlu ile yaptıkları şarkıları kaydetmeye başladılar. Bununla yetinmeyen Gökhan kendisine kayıt ekipmanı alarak evde de şarkı kaydetti, bunları olmayacak saatlerde konu komşuya dinletti. Yayınlanmış iki albümde kayıt asistanı olarak görev aldı. Ev stüdyosunda kısa film müzikleri, radyo jingle'ları ve çeşitli gruplara demolar kaydetti.

Kaan Alptekin (1983, Kütahya)

Müziğe 6 yaşında klavye ve klasik gitar dersleri alarak başladı. İlkokul yıllarında bando takımında trampet çaldı. 'Baba grup'ları dinleyip sindirdi. 11 yaşındayken sandalye ve tencerelerden oluşan ilk set-up'ını kurdu ve odasında tam gaz çalışmaya koyuldu. Ortaokul ve lise yıllarında çeşitli organizasyonlarda davul ve gitar çaldı. Sonra ki birkaç yıl şehir şehir gezip iş dilendi ve çoğunda da ekmeği kaptı. 2001 yılında Gazimagusa Doğu Akdeniz Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliğine yerleştirildi. 2003 yılında Punch Üniversitesi kayıt asistanlığı bölümüne yatay geçiş yapmasıyla birlikte Panik okey dörtlüsünün bir üyesi oldu.

Panik - Almayan Böyle Olsun:
Parça Listesi:
1. Lazım
2. O�nun Derdi
3. Bahtsız Bedevi
4. Gelecek
5. Lal Lal La
6. Unutma
7. Zevk-i Hela
8. Ayı
9. Sus
10. Diskotek
11. Karnaval
12. Yarasa Kız