PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsanlığın sonu gelebilir!


tomqoliq
06-14-2008, 20:25
Bilimadamları uyarıyor... 2015'ten sonra dönüşü olmayabilir.

Bilim adamları, insanoğlunun doğada yaptığı tahribat ve artan nüfus artışının getireceği felaketler neticesinde 2100 yılına kadar dünya üzerinden silinebileceği uyarısında bulunuyor.

Amerikan ABC kanalınca hazırlanan 'Dünya 2100' adlı belgeselde, insanoğlunun bu yüzyılı çıkarabilmesi için ne gibi adımlar atılması gerektiği anlatılacak.

Pasifik Enstitüsü Başkanı Peter Gleick, 21. yüzyılın insanlığın hayatta kalıp kalmayacağına karar vereceği yüzyıl olacağını söylüyor.
Artan nüfus ve azalan doğal kaynakların insanları her geçen gün sonlarına daha fazla yaklaştığdığını vurgulayan Gleick, iklimde görülen aşırı değişiklikler, açlık, salgın hastalık ve savaşların dünyayı 100 yıldan daha kısa bir sürede yaşanmaz bir yer haline getirebileceğini kaydetti.

2015'TEN SONRA DÖNÜŞÜ OLMAYACAK

Uzmanlar, insanoğlunun 2015 yılına kadar iklim değişikliğini durdurmak için yeterli çabayı sarfetmemesi halinde, dünyanın geri dönülemez bir noktaya geleceğini belirtiyor.

Bu tarihten sonra artan seller, kuraklık, sıcak dalgaları, yangınlar, buzul erimeleri, deniz seviyelerinde yükselmenin daha sık görülen felaketler halini alacağı vurlanıyor.

BÖCEK VE KEMİRGENLERDEN GEÇEN HASTALIKLAR

Avrupalı bilimadamları da, iklim değişikliği yüzünden Avrupa'da böcek ve kemirgenlerden geçen hastalıklarda artış olabileceği uyarısında bulundu.

Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin Stockholm'de düzenlediği ve sivrisinek, sığırsineği, kene ve kemirgenlerle yayılan vektörel hastalıkların konu edildiği konferansa katılan 23 Avrupalı bilimadamından Renaud Lancelot, ''Bu hastalıklar iklim değişiklikleriyle yakından bağlantılı, bu riskle mücadele etmek için önlemler alınması gerekiyor'' dedi.

Merkezin Başkanı Zsuzsanna Jakab bildirisinde, iklim ve çevre değişikliklerinin Avrupa'da vektörel hastalıkların risklerini değişikliğe uğratacağını söyleyerek, ''yakında, daha önce hiç görülmeyen bölgelerde, kene kaynaklı ensefalit hastalığı veya chikungunya hastalığı virüsünün artışına tanık olmak zorunda kalacaklarını'' kaydetti.

MetinCeylan
06-14-2008, 22:30
dünya hali olurmu olur