PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 9 köyün çocuğuna okul serpil yılmaz


nehir
11-26-2007, 12:54
9 köyün çocuğuna okul
Mardin'de çekimi süren 'Sıla' dizisinin yönetmeni, yapımcısı ile oyuncuları tarafından Nusaybin'in Söğütlü köyünde yaptırılan ve dokuz köyden 420 çocuğun eğitim göreceği Sıla İlköğretim Okulu açıldı

Mardin

Dizi film yönetmeni ve yapımcısı Gül Oğuz ile "Sil Baştan" dizisinin çekimleri sırasında karşılaşmıştık, dizi çekimi için ilk kez geldiği Güneydoğu'dan, Hasankeyf'ten çok etkilenmişti.
Bundan iki yıl önce yoksulluğun ve kadına yönelik şiddetin bir korunağı olarak Sil Baştan Kadın Sağlık ve Sosyal Hizmetler binasını armağan etti Diyarbakır'ın en yoksul semti Bağlar'a. Oğuz, "Ben artık, bu gerçekler yokmuş gibi yaşayamam" diyordu.
Sil Baştan dizisinin oyuncusu Hale Soygazi'nin de içinde olduğu bir ekiple gitmiştim Diyarbakır'daki temel atma törenine.

Bir dizi, bir iz...
Önceki gün de yolculuğumuz Sıla dizisineydi, Mardin'e gittik.

Açılış için davet
Gül Oğuz'un 50'nci bölümünü çektiği dizi, Nusaybin'e "Sıla İlköğretim Okulu" bırakıyor. Yanında da içinde piyanonun bulunduğu ve sanat derslerinin verileceği "Gül Oğuz Kültür Evi" bulunuyor. Most Production'un sahibi Mustafa Oğuz, eşi Gül'ün bu çabasını dostlarıyla paylaşmak istemiş. Mustafa Oğuz, ağırlıkla medya ve sanat dünyasından yılların biriktirdiği 50 kadar arkadaşını Mardin'deki açılışa davet etti, seve seve geldik. Gül kesintisiz 9.5 aydır Midyat'ta, Matiat Oteli'nde yaşıyor.
Eşi, oğlu, kız kardeşi, kayınvalidesi, babası, arkadaşları "Sıla" da yalnız bırakmadı Gül'ü. Arada sırada gelip gidenler de oldu bu sürede Mardin'e; geçen nisan'da Gül'ün kliplerini çektiği yakın dostu Sezen Aksu gibi.
Oğuz ailesi dostlukların neleri başarabileceğini gösterdi. Eşi dostu el atmış, okulu kurup yaşatmaya söz vermiş.

Destek verenlere plaket
Okula yaptıkları katkılardan dolayı, Ege Seramik'in temsilcisi Samim Baki, mimar Berna Bora, Şamdan'ın sahibi Mehmet Tuna, Erşen Nakliyat'ın sahibi Erdoğan Şenay, okulun panolarını yapan İskender Atakan, sanat kültür evine öncülük eden TBWA'nin sahibi Cem Topcuoğlu, kütüphaneyi kuran Hürriyet yazarı Mehmet Yılmaz, NTV'nin Genel Müdürü Cem Aydın, Mustafa Oğuz'dan Mardin'deki ilk gece düzenlenen yemekte plaketlerini aldılar.
Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın ve Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Beşenk'in de katıldığı yemekte Cem Yılmaz plaket alamadı ama bu geceyi hak etmeye çalışacağının sözünü verdi:
Okulun birinci sınıfından başlayacağım ve başaracağım!
Emel Sayın'ın şarkılarıyla renklenen gecede, Cem Yılmaz'ı kim güldürdü dersiniz? Bir işadamı: Samim Baki. Baki'nin sahne performansının özgünlüğü bir profesyonelin cesaret sınırlarını zorlardı.
Asıl olarak servetten bir ikram olarak değil, gönül gönüle yapılan bir okul. Barış ve kardeşlik için ortak bir türkü söylemek gibi.

'Yaşasın kardeşlik'
Dizide Sıla'nın babası Celil karakterini canlandıran oyuncularından Menderes Samancılar gecede durumu özetledi: Kahrolsun alçaklar, yaşasın kardeşlik.
Samancılar, 1.5 yıldır Midyat'a kök salmış, adını oyunculardan alan bir tavuk kümesi bile var. Mezopotamya'ya yazılmış şiirleri, türküleri biriktiyor ekip. Dizinin törelere karşı duran ağası "Boran'ı" canlandıran Mehmet Akif Alakurt, Candan Erçetin'in "Bu dünyayı gezmeye geldim, eşi dostu görmeye geldim" sözleriyle yanıtlıyor Mardin hayatını soranları.
Alakurt "Kuşsan kanatların olacak, uçacaksın. Köpeksen havlayacaksın, dört ayağın olacak. İnsansan duyguların, düşüncelerin olacak" diyor.
Ezip geçmeyeceksin ne yaşadığın toprağı, ne de insanı. Bir tohum atacaksın yeşersin diye...


Kültürevi ve lojman da yapıldı
Nusaybin'de 18 haneli köyün tek odalı okulunda 5 sınıf birden okuyordu. Sıla İlköğretim okuluyla dokuz çevre köyden gelen 420 öğrenci sıcak bir eğitim yuvasına kavuştu. Okulun yanında bir Gül Oğuz Kültürevi ve bir öğretmen lojmanı inşa edildi. Oğuz Çiftçi'nin Nusaybin'e gelen konukları ve Sıla dizisinin oyuncuları tören nedeniyle Öğretmenler Günü olan 24 Kasım'da okulun öğrencilerine konuk öğretmenlik yapma fırsatı buldu.
Okulun dün yapılan açılış törenine Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Nusaybin Garnizon Komutanı Yarbay Haluk Ertuğrul, Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Milliyet Gazetesi Yayın Danışmanı Nurcan Akad, Hürriyet Gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Milliyet Gazetesi Yazarı Hasan Cemal'in de aralarında bulunduğu gazeteciler, dizinin yönetmeni Gül Oğuz, başrol oyuncuları Mehmet Akif Alakurt ve Cansu Dere, Cem Yılmaz, sanatçı Emel Sayın, dizinin diğer oyuncuları ve ekibi katıldı.
Törende konuşan Gül Oğuz, "Burada binlerce çocuk okuyacak. Okul buradaki öğrencilere iş, aş, barış ve huzur getirecek" dedi.
:e016::e016:

Alestahan
11-26-2007, 13:41
paylaşım için Sağol...

elas
11-26-2007, 15:03
teşekkürler sağol

nehir
11-26-2007, 19:51
ben teşekkür ederim arkadaşlar..