PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaşmaklı Enginar Dolması


tomqoliq
06-13-2008, 12:21
Malzemeler
200 gr. kıyma
6 adet enginar
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
10 adet arpacık soğan
2 adet havuç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz

Süslemek için:
Yarım demet dereotu
Yarım limon

Yemeğin Tarifi
Enginarın kararmaması için limonla ovalayıp tepsiye sıralayın.
Kıyma, tavla zarı formunda doğranmış kuru soğan, pirinç, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız harcı enginar çanaklarının içine doldurun. Yağlı kağıtla enginarı sarın.
Fırına dayanıklı tepsiye arpacık soğan, doğranmış havuçu sıralayın. Enginarı da üstüne koyup, 3 burdak su ekleyin. 180 derecelik fırında 5 dakika pişirin. Dereotuyla süsleyip servis yapın.

™DJ_αzяαϊL
06-13-2008, 15:24
Paylaşımın İçin Tşkler..;)

MetinCeylan
06-13-2008, 16:11
tesekkürler:)