PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çarşamba Yemekleri


MetinCeylan
06-10-2008, 22:16
Çarşamba pidesi.Çarşamba'nın en önemli yiyeceği Pide'dir.Türkiye'de Karadeniz pidesi olarak kullanılan terim çarşamba pidesi olarak kullanılır.Pazar sabahları hemen hemen bütün çarşamba halkı kahvaltıda, yağlı veya kıymalı çarşamba pidesi yaptırır.
Tirit.Kaz eti, pirinç ve açılmış yufka ile yapılır.Çarşamba'nın milli yiyeceği olarak görülen tirit, çarşamba'dan Samsun'un diğer bölgelerine yayılmıştır.
Keşkek.Çarşamba'da genellikle düğünlerde yapılan bir yiyecektir.Buğday, tavuk ya da kuzu eti ve tereyağı ile yapılan bir yiyecektir.
Kıvratma.Bolca fındık ve yufka ile yapılan bir tatlı çeşididir.
Turşu Kavurması.Fasülye turşusu'nun soğan ve tereyağı ile kavrulmasıyla yapılır.

Kasim_55
12-20-2008, 05:21
TesekkurLer