PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kabak Tatlısı (12 Kişilik)


tomqoliq
06-10-2008, 15:58
Malzemeler
6 Kg Kabak
2 Kg Toz Şeker


Yemeğin Tarifi
Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin.
Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin. Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır.
Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın.
Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında 2.5-3 saatte pişecektir.
Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın.
Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin. Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın.
DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır.

™DJ_αzяαϊL
06-10-2008, 16:14
Eline Saglık Tşkler..;)

MetinCeylan
06-10-2008, 17:16
tskler;)