PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muzlu Kayısı Tatlısı


tomqoliq
06-10-2008, 15:35
Malzemeler
20 adet kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
20 adet ceviz içi
3 adet muz

Yemeğin Tarifi
Öncelikle yıkanmış kayısıları ufak bir tencereye koyalım. Üzerine 2 su bardağı suyu ve toz şekeri de ekleyerek, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim. Pişen kayısıları soğuttuktan sonra bir servis tabağına dizelim. Üzerlerine dilimlediğimiz muz dilimlerini yerleştirelim ve cevizlerle süsleyelim. Tencerede kalan kayısı suyunu da tatlının üzerine şerbet gibi gezdirerek servise sunalım.

™DJ_αzяαϊL
06-10-2008, 16:13
Eline Saglık Tşkler..;)

MetinCeylan
06-10-2008, 17:17
tskler;)