tomqoliq
06-10-2008, 15:13
Malzemeler
250 gr. kuzu kuşbaşı
100 gr. kuru bamya
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Yemeğin Tarifi
Bamyayı suya koyun, 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanı zar şeklinde doğrayın. Eti ilave edip, pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş domates ve salça ilave edin. Karabiber, tuz ve 6 bardak su koyup kaynatın. Limon suyu ve bamyayı ilave edip, 15 dakika pişirin. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber dökün. Sıcak servis yapın.
250 gr. kuzu kuşbaşı
100 gr. kuru bamya
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Yemeğin Tarifi
Bamyayı suya koyun, 10 dakika haşlayıp süzün. Soğanı zar şeklinde doğrayın. Eti ilave edip, pembeleşene kadar kavurun. Rendelenmiş domates ve salça ilave edin. Karabiber, tuz ve 6 bardak su koyup kaynatın. Limon suyu ve bamyayı ilave edip, 15 dakika pişirin. Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber dökün. Sıcak servis yapın.