PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tutmaç Çorbası


tomqoliq
06-10-2008, 14:49
Malzemeler
2 bardak yeşil mercimek
1 bardak erişte
2 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
2 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı un
4 bardak su veya et suyu
Kuru nane
Tuz
Karabiber

Yemeğin Tarifi
Yeşil mercimekleri akşamdan soğuk suyla ıslatın.
Mercimekleri haşlayıp, suyunu süzün. Soğanı yağda pembeleştirin. Mercimekleri ilave edin.
Yoğurtla unu karıştırın. Tuzu ve karabiberi ekleyip, mercimeklere ilave edin. Suyunu katın. Karıştırarak, kaynatın. Erişteyi ekleyin. 15 dakika daha kaynatın. Naneyi atıp, karıştırın. Altını kapatın. Servise hazırlayın.
Tutmaç çorbası, Sivas?a özgü bir lezzettir.

™DJ_αzяαϊL
06-10-2008, 15:07
Eline Saglık Tşkler...;)

MetinCeylan
06-10-2008, 17:14
tskler;)

Blue
05-08-2021, 14:40
elinize sağlık

Ademcan
10-12-2022, 10:15
Tarif için teşekkürler, elinize sağlık