PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kene çocuğu gözünden ısırdı


MetinCeylan
06-09-2008, 18:46
http://www.internethaber.com/images/news/63604.jpg
Kene çocuğu gözünden ısırdı
09 Haziran 2008 Pazartesi 17:32
Samsun’da, 6 yaşındaki Cumhur Öztürk’ün sol gözünü kene ısırdı.


Küçük çocuğun gözünün içindeki kene, doktorların müdahalesiyle çıkarıldı.

Samsun’un merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Kamalı Köyü’nde dün meydana gelen olayda, Cumhur Öztürk, çiftçi olan dedesi Mehmet Öztürk ile tarlada gezerken sol gözünü kene ısırdı. Ailesinin farketmesi üzerine Öztürk, hemen Samsun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorları da şaşırtan olayda, gözün beyaz kısmında bulunan kene çıkarıldı.

Doktorların virüs taşımadığını belirttiği kenenin çıkarılmasının ardından görmesinde herhangi bir sorun olmayan Öztürk, taburcu edildi. Dede Mehmet Öztürk, “Torunumun gözündeki keneyi farkedince şoke olduk. Zaman kaybetmeden hastaneye gittik. Tehlikeli olmadığını söylediler. Dikkatlice gözünden çıkardılar. Görmesiyle ilgili bir sorun olmadığı için çok sevindik. Kenenin gözün içine kadar girdiğini hiç duymamıştık” dedi.

VETERİNERDEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

Öte yandan, Samsun-Sinop Veteriner Hekimleri Odası ilçe ve köylerdeki okullarda öğrencilere kene konusunda eğitim veriyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Mustafa Açıcı, merkez köylerde geçen hafta öğrencilere keneyi anlatıp, yapmaları gerekenler hakkında bilgi verdi. Kenenin elle çıkarılmaya çalışılmaması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Açıcı, en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesini istedi. Bu hafta da eğitim çalışmalarının devam edeceği belirtildi.
kaynak:http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=144592

morciii
06-09-2008, 18:49
yuuuhh beee gözden mi