PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arınç'tan Genç için ilginç öneri geldi


Kalpsiz_
11-26-2007, 01:30
Bülent Arınç, meclis çalışmalarında en çok konuşma yapan ve önerge veren milletvekili olma unvanını kazanan Tunceli Milletvekili Kamer Genç için ilginç bir öneri ortaya attı.
26 Kasım 2007 00:05
Yazı boyutunu büyütmek için


Arınç, meclis içtüzüğünde suistimalleri önleyici düzenleme yapılmasını istedi.

AK Parti'nin Kızılcahamam kampının son gününde Bülent Arınç, meclis çalışmaları hakkında milletvekillerine bilgi verdi. Meclis çalışmalarının bazı milletvekilleri tarafından tıkandığını savunan Arınç, buna örnek olarak da Kamer Genç'i gösterdi. Arınç, "İçtüzük'te bu tür suistimallere engelleyici bir düzenleme yapılmalı. Örneğin önerge sayısı kısıtlanmalı, çalışma süresi ve konuşma süreleri azaltılmalı. Bunlarla ilgili yeni bir düzenleme yapılmalı" diye konuştu. Milletvekillerinin esas işi yasama olduğunu dile getiren Arınç, vekillere şu nasihatlarda bulundu:

"Vaktinizi yasama çalışmalarına verin. Odanıza bir sürü ziyaretçi geliyor. Zamanınızı odanıza gelen ziyaretçileri ağırlamakla geçirmeyin. İş takibi konusunda dikkatli olun. Bu iş sonradan sizi sıkıntıya sokabilir. Vaktinizi genel müdürlüklerde değil, genel kurulda geçirin."

İHA