PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BBP'den başörtüsü kararına tavır


NOYAN
06-08-2008, 16:51
http://image.haber7.com/haber/120382.jpg

Büyük Birlik Partisi MKYK toplantısı sonuç bildirisinde, ''Anayasa Mahkemesinin, başörtüsü düzenlemesini iptal eden kararı sert bir dille eleştirildi. Bildiride şu görüşlere yer verildi:

BBP'nin dün yapılan MKYK toplantısına ilişkin yayımlanan sonuç bildirisinde, ''Büyük Birlik Partisi olarak Anayasa Mahkemesinin başörtüsü düzenlemesini iptal eden kararını desteklemiyoruz. Anayasa Mahkemesi tarihinin en tartışmalı kararını alarak sadece kendi konumuna değil millet-sistem ve millet-siyaset ilişkisine de zeval getirmiştir. Denetlemek ve uygulamakla yükümlü yargı kurumu, demokrasinin en temel ilkesi olan kuvvetler ayrılığı ilkesini alt üst ederek hukuk sistemi içinde kendisine tanınan statüyü aşmıştır'' görüşüne yer verildi.

Anayasa Mahkemesinin, TBMM tarafından yapılan anayasa değişikliğini sadece şekil yönünden denetleyebileceği, esastan denetim yaparak Anayasa'nın 148. maddesiyle çeliştiği savunulan bildiride, kararla yasamanın yetkilerine müdahale edildiği ve TBMM'nin irade koyuculuğunun ortadan kaldırıldığı iddia edildi.

Kararın, ileride sıkıntılı bir ortamın doğmasına neden olacağı ileri sürülen bildiride, ''Anayasa'da, bilime, yeni gelişmelere, cemiyetin toplumsal ihtiyaçlarına göre başörtüsünü serbest bırakacak bir 'laiklik' tanımı yapılması'' isteği yer aldı.

Bildiride ayrıca, AK Parti'nin, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerle yeni bir anayasa metni üzerinde uzlaşması ve ''Türk milletini 12 Eylül cuntası ürünü anayasadan kurtarması'' talep edildi.

AA

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=324642