PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : South Beach Diyeti


tomqoliq
06-07-2008, 19:34
Kalori hesabının tek başına işe yaramadığını savunan diyet. Karbonhidrat kademeli olarak veriliyor. Süt ve süt ürünlerinin yasak olması düşündürücü. Ülkemizin beslenme alışkanlıklarına uygun olup olmadığı tartışılıyor.

SELAHATTİN DÖNMEZ

1- Bireylerin diyet yaparken kendi toplumunun besinlerini kullanarak diyetlerini yapmalarına inananlardanım. Eğer burdaki gibi yemeklerini özel pişirecek, her öğün ve her güne ayrı yemek hazırlamaya vakitleri olacaksa yapmalarında sakınca yok. En azından diğer yöntemlere nazaran her besin grubunu içeren bir sistem.

Ancak bu diyetin Türk toplumunun beslenme alışkanlıklarını yansıtmadığı kesin. Verdiğiniz kiloları az miktarda olsa kebap, dondurma veya kekle yeniden hızla alacaksınız.

TAYLAN KÜMELİ

Bu, yiyeceklerin kalorileri tek başına kilo almada etkili ol¬madığı, karbonhidrat içeren besinlerin tüketiminin daha fazla açlık hissine neden olduğunu ve bu nedenle karbonhidrat içeren besinlerin azaltılması ya da uzun bir süre diyetten çıkarılması ve protein içeren besinlerin daha fazla tüketilmesi içerikli bir beslenme programıdır. Karbonhidratlar vücudumuza enerji veren besin grupları olarak bilinirler ve uzun süreli alımının kesilmesi durumunda,kandaki insülin dengesinin sağlanamaması ve de vücudumuza enerji sağlanmasında dengesizlik oluşumuna neden olacaktır. Ayrıca protein alımının vücudun günlük gereksiniminin üzerinde alınması da sağlıksız.

MUZAFFER KUŞHAN

Bu diyette karbonhidratlardan zengin yiyecek maddeleriyendiğinde bunlar açlık hissi veriyor ve kişi bu maddeleri daha çok tüketiyor. Kan şekerini çok çabuk yükselten bu maddeler çok insülin salgılanmasına ve kan şekerinin çok çabuk
düşüp kişinin sık acıkmasına neden oluyor.

Glisemik indeksi yüksek olan bu karbonhidratların yerine düşük olanları tercih etmek gerekiyor.
Atkins diyetinin sağlıklı hale getirilmiş hali. Etler yağsız. Yani hayvansal yağ tüketimi kaldırılmış. Yerine salatalara hakiki
zeytinyağı konuyor.

ZUHAL GÜLER

İlk dikkati çeken yönü süt ve süt ürünlerinin yasak olmasıdır. Özellikle kalsiyum ihtiyacı için önemli olan bu besin grubu kemik ve diş sağlığımız için de çok önemlidir. Bu besin grubunun eksik tüketilmesi ileride kadınların osteoporoz gibi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmalarına neden olabilir.

Süt ürünleri gibi, bize enerji kaynağı olarak gerekli olan karbonhidratlar yasaklanmıştır. Diğer diyetlerde yaşanabilecek sağlık sorunları bu diyeti yapanları da tehdit etmektedir.

Ünlülerin diyetleri sınıfta kaldı!


Zone Diyeti

South Beach Diyeti

Montıgnag Diyeti

Ayırma Diyet