PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Türbanlı-Türbansız Öğrenciler El Ele'


Kalpsiz_
11-26-2007, 01:20
ANKARA (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İsteğimiz türbanlı ve türbansız öğrencilerin el ele girebildiği bir üniversite yaratmak" dedi.

Başbakan Erdoğan Ankara Mehmet Akif Kız Yurdu'nda öğrencilerle iftar yaptı. Basın mensuplarının alınmadığı iftara çoğu eğitim fakültesinden olmak üzere yaklaşık 1200 öğrenci katıldı. Erdoğan yemeğin ardından öğrencilerle bir süre sohbet ederek soruları yanıtladı.


Edinilen bilgilere göre Erdoğan, bir öğrencinin üniversitelerdeki türban sorununu sorması üzerine, "İsteğimiz türbanlı ve türbansız öğrencilerin el ele girebildiği bir üniversite yaratmak" dedi.

Başka bir öğrencinin "neden bu kadar çok şehit veriyoruz" diye sorması üzerine Erdoğan, Terör olaylarının ABD'de bile yaşandığını, Türkiye'nin çok kritik bir coğrafyada bulunduğunu, buna karşın 1994'e göre çok daha az şehit verildiğini söyledi. (Ankara Haber Ajansı)

morciii
12-04-2007, 00:14
mesele kılık kıyafet meselsesi değil türban meselesidir. önce bunu iyi anlamak lazım.asıl sorun ise tarafların türban kavramına yüklediği anlam çatışmasından ibaret,herkes kendi çerçevesinden baktığı için bu durum hep bir sorun olarak sürüp gidiyor.karşıtlar, açık gezmenin bir ideolijisi yoktur ama türbanın ideojisinde bölücülük vardır diye düşünüyorlar.Belki haklı olduklarını ıspatlayan gruplar ya da topluluklar vardır. Ama tek niyeti dinini layıkıyla yaşamak isteyen kadınlarımız, bacılarımız da var.Dinini yaşamakta bütün insanlar gibi onların hakkı diye düşünüyorum. bitsin artık bu ayrım.

evet çok haklısın yüklediği anlamdan dolayı ama müslüman bir ülke olduğumuz unutuluyor... Türbanın kamusal alanda yasak olduğu tek ülkeyiz :)

neyse ne diyebiliriz ki başımızdakiler ne derse o oluyor...