PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DTP siyaset dilini sertleştirdi


Kalpsiz_
11-25-2007, 21:56
DTP'li Ayna, ''Demokratik halk hareketi projesidir. Biz buna sahip çıkacağız'' dedi.
DTP'li Emine Ayna, ''DTP bir projedir. Demokratik halk hareketi projesidir. Biz buna sonun kadar sahip çıkacağız'' dedi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nca İstasyon Meydanı'nda miting düzenlendi. Mitinginde konuşan Emine Ayna, DTP'nin halkın ilk deneyimi olmadığını bu güne kadar başka kapatma davalarıyla da karşılaşıldığını söyledi.

Bugüne kadar liderlerin Diyarbakır'da farklı Ankara'da farklı konuştuğunun savunan Emine Ayna, ''Artık yeter, bizi kandıramazsınız. DTP bir projedir. Demokratik halk hareketi projesidir. Biz buna sonun kadar sahip çıkacağız'' dedi.

''Türkiye'de sadece Kürt sorunu değil, bütün sorunlar demokratik özerklikle çözülür'' ifadesini kullanan Emine Ayna, ''Devletin küçülmesi halkın büyütülmesi demektir'' diye konuştu.

DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş da ''DTP'nin kapatılması ve milletvekillerinin dokunulmazlığı gündeme gelince herkes demokrasi havarisi oldu. Siz dağın iniş yollarını açın ki dağdakiler insin. Bizler Irak'ın bölgesel yönetiminden onur duyuyoruz'' dedi.

Mitingde DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın gönderdiği mesaj okundu. Mesajda, Demirtaş'ın ''Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) ile Irak Kürdistan Demokratik Partisi'nin (IKDP) bu mitingten çıkan sonucu nasıl karşılayacağını çok önemsedikleri'' kaydedildi. Demirtaş'ın mesajda, ABD, IKDP ve IKYB'nin yol ayrımında olduğunu ifade ettiği aktarıldı.

Öte yandan, mitingden dağılanlardan oluşan bir grup, polise taşla saldırdı. Bunun üzerine polis göstericilere biber gazı kullanarak müdahale etti. Olayda bazı göstericiler gözaltına alındı. Daha sonra Bağlar beldesi Sakarya Caddesi'nde toplanan grup çöp bidonlarından barikat kurdu. Burada da polisin müdahalesinden sonra göstericiler dağıldı.
Kaynak: AA