PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Haydi veliler bilgisayar başına


MetinCeylan
06-02-2008, 21:18
http://www.internethaber.com/images/news/51373.jpg
Haydi veliler bilgisayar başına
02 Haziran 2008 Pazartesi 19:51
İlköğretim okullarına internet üzerinden öğrenci kayıt başvuruları dün başladı.


İlköğretim okullarına internet üzerinden öğrenci kayıt başvuruları dün başladı.
İnternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın ortaöğretim kurumlarına (liselere) yerleştirilmesini esas alıyor. Bu çerçevede veliler, internet aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığının (www.meb.gov.tr) web sitesinden form doldurarak kayıt başvurusu yapabilecekler.

Velilerin başvuruları değerlendirildikten sonra öğrenciler ikametgahlarına en yakın okula yerleştirilecek. Öğrencilerin hangi okullara yerleştirildiği listelerle ilan edilecek. Öğrencilerin kesin kayıt işlemleri, ilan edilen bu listelere göre okul müdürlüklerince gerçekleştirilecek. Okullar, kayıt sırasında velilerden “bağış’’ adı altında zorla para alamayacak. İlköğretim okullarına kayıt başvuruları 30 Temmuz 2008 tarihinde sona erecek.

LİSELERE KAYITLAR

Lİselerde sınavla öğrenci alan fen ve anadolu liseleri dışındaki liselere kayıtlar 15 Ağustos’tan sonra okulların kontenjanlarına göre yapılacak. Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçlarına göre öğrenci alan liseler Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirleyeceği takvime göre kayıt yapacak. Ortaöğretime kayıtlar da internet üzerinden alınacak. Ortaöğretimde geçen yıl 16 ilde pilot uygulama olarak başlatılan ‘’e-kayıt’’ sistemi bu yıl Türkiye geneline yaygınlaştırılacak.

™DJ_αzяαϊL
06-04-2008, 09:56
Tşkler...;)