PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kimse durduramaz!


*fanii*
11-25-2007, 21:53
Kimse durduramaz!
Galatasarayımız, eksiklerine ve tüm olumsuzluklara rağmen Trabzon'u da devirdi!
Trabzon 0-1 Galatasaray

Turkcell Süper Lig'in 13. haftasında Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile karşılaşan Galatasarayımız, bu zorlu maçtan Serkan Çalık'ın 89. dakikadaki golüyle 1-0 galip ayrılmayı başardı. Buraya birçok eksikle gelmiştik, maçta çok zorlandığımız dakikalar da oldu. Ancak yine de kaznamayı bildik! Bu galibiyetle Galatasarayımız puanını 31'e yükselterek averajla liderliğini sürdürürken, Trabzonspor 16 puanda kaldı.

Trabzon Avni Aker Stadı'ndaki maça rakibimiz taraftarının büyük desteği ile başladı. Galatasarayımız ise maçın ilk başlarında ağırdan alıp, rakibini tartmayı tercih etti. Maçın özellikle ilk 15 dakikalık periyodunda orta sahada sıkı pres yapıp, oyunu orada sıkıştırmayı tercih ettik. Bu dakikadan sonra ise sağ kanattan yüklenmeye başladık. Özellikle Arda ve Hasan'ın olduğu bu kanat iyi işliyordu. Maçın temposunun da yükselmiş oluşu, ortaya güzel bir mücadele çıkarmıştı ancak tek eksik goldü. Maçın 25. dakikası itibariyle Trabzonspor oyundaki direncini arttırdı, onlar da Yattara ve Ceyhun ile kalemizde gol aramaya çalıştılar ancak pozisyon vermedik. İlk yarının son 15 dakikalık periyoduna girilirken, iki takım da sahadadaki tempolu futbolunu sürdürdü ancak savunmaların iyi gününde olması nedeniyle ortaya gol pozisyonu çıkmadı ve ilk 45 dakika 0-0'lık eşitlik ile sona erdi. Galatasaraymız'da 44. dakikada ise sakatlanan Barış çıktı, yerine Sabri girdi.

Maçın ikinci yarısında sahada golü daha fazla isteyen bir Galatasaray vardı. Özellikle Lincoln'ün yönettiği ataklarda rakip kalede Arda, Mehmet Topal ve Serkan ile pozisyon aradık ancak Trabzonspor kalecisi Ahmet bu pozisyonların hepsinde başarılıydı. Maçın 70. dakikasına girilirken, oyundaki etkinliğimiz sürüyordu. Önce Lincoln'ün pasında Serkan ile %100'lük bir gol pozisyonundan yararlanamadık, sonra da yine Lincoln'un 25 metreden sert vuruşunda kaleci Ahmet başarılıydı. Son 10 dakikalık periyoda girerken Trabzonspor oyundaki üstünlüğü ele almaya çalışsa da, buna pek izin vermedik ve ataklarımızı sürdürdük. 80. dakikada Hasan Şaş sakatlığından dolayı oyundan çıkıp yerine Volkan Yaman girdi. Böylece saha içindeki oyun düzenimizde bir takım değişiklikler oldu. Buna rağmen 82. dakikada Serkan Çalık ile yine bir pozisyona girdik, Serkan yine yararlanamadı. Genç futbolcumuz bugün birçok fırsatı değerlendiremedi. Maçın 88. dakikasında teknik direktörümüz Feldkamp gol için son kozunu oynadı. Oyundan Arda'yı çıkarıp yerine Ümit Karan'ı alarak forveti ikiledi.

İŞTE SERKAN BU!

89. dakikada ise hepimiz ayağa kalktık! Günün şanssız ismi dediğimiz Serkan Çalık orta alanda topu kaptı, sürdü, kaleye baktı, yaklaşık 25 metreden vuruşunda top ağlarla buluştu! Müthiş bir gol attı Serkan ve takımımızı bu zorlu deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda iki takımın da çabaları sonuç vermeyince Galatasarayımız bu kritik maçtan 3 puanla dönmeyi başardı.

MAÇTAN NOTLAR:

-SAHADA 4 YABANCI-

İki takımda da 2'şer olmak üzere toplam 4 yabancı oyuncu ilk 11'de mücadele etti. Trabzonspor'da İbrahima Yattara ve Türk statüsünde oynayan Ayman Abdelaziz, Galatasaray'da ise Song ve Lincoln 11'de sahaya çıktılar.

-SAYİTOĞLU VE POLAT BİRLİKTE İZLEDİ-

Trabzonspor'da kulüp asbaşkanı Haşim Sayitoğlu ve Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, karşılaşmayı birlikte izlediler. Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK tarafından 2 ay hak mahrumiyeti cezası alan ancak bu cezası biten Albayrak ise karşılaşmayı izlemedi.

-PAFLARDA TRABZONSPOR GALİP-

İki takım arasında yapılan PAF Ligi maçını Trabzonspor, 1-0 kazandı. Karşılaşmanın tek golünü 25. dakikada Şaban kaydetti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
6. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında Ceyhun'un bekletmeden ceza sahasına ortasında topla buluşan Gökdeniz, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Orkun, Gökdeniz'den çabuk davranarak tehlikeyi önledi.
8. dakikada Ceyhun'un ceza sahası sol çaprazından sert şutunda top az farkla auta gitti.
12. dakikada Uğur'un sağ kanattan ceza sahasına ortasında Serkan Çalık, altıpas içinde istediği gibi vuramayınca top üstten auta çıktı.
30. dakikada Serkan Balcı'nın sağdan ceza sahasına ortasını uzaklaştırmak isteyen Servet'in ters vuruşunda top az farkla kornere çıktı.
31. dakikada Yattara'nın sağ kanattan ceza sahasına ortasında Umut'un kafa vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
32. dakikada çalımlarla ceza sahasına sokulan Serkan Çalık'ın ceza sahası önünden sert vuruşunda top kaleci Ahmet Şahin'de kaldı.