PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Londra'da teröre lanet yağdı


Kalpsiz_
11-25-2007, 21:48
Londra'da yaşayan 5 bini aşkın Türk, kent merkezinde terörü protesto etti
Londra'da yaşayan 5 bini aşkın Türk, kent merkezinde üç saat süren bir yürüyüş gerçekleştirerek, İngiliz Hükümeti'ne "PKK'yı ve terörü durdurun" çağrısında bulundu.

Belgravia Meydanı adı verilen bölgede bulunan Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği binası önünde toplanan Türkler, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürüyüşe geçti. "Türkler Teröre Karşı Platformu" ve Türk Dernekleri Federasyonu organizasyonunda düzenlenen gösterinin başlamasından önce bölgede bildiri dağıtan 30'a yakın terör örgütü yandaşı, polis tarafından gözaltına alındı.

Türk bayrakları ile "Hepimiz Mehmetiz, PKK'ya yeteriz", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı pankartlar taşıyan kalabalık, Hyde Park Meydanı, Picadilly Caddesi boyunca yürüyerek Picadilly Meydanı'na ulaştı. Bu sırada, çevrede biriken kalabalık ve trafikte kalan araç sürücülerine, PKK terörünü ve Türkiye'ye verdiği büyük zararı anlatan bildiriler dağıtıldı.

10. Yıl Marşı ve Mehter marşlarının çalındığı yürüyüş boyunca kalabalık, zaman zaman tekbir getirdi. Downing Sokağı'nın önünde toplanan ve sayıları 5 bini bulan Türk daha sonra sessizce dağıldı.
Kaynak: AA