PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DDR2-DDR3 fiyat farkı %10'a düşecek


kAcAhK
06-02-2008, 00:06
Şu anda pek lafı edilmese de Intel'in DDR3 baskıları DRAM üreticilerinin DDR3 modül üretimine daha istekli yaklaşmalarına yolaçıyor. Üretimdeki artışlara paralel olarak yakın denebilecek bir gelecekte DDR2 ile DDR3 bellek modülleri arasındaki fiyat farkı %10'lara kadar gerileyebilecek.

DDR2 birkaç yıldır birinci tercih konumunda. DDR3 ile aradaki fiyat farkı nedeniyle donanım üreticileri DDR3'e geçmekte isteksiz davranıyor. Bunda tabii ki DDR2'nin geniş yelpazesinin de etkisi var. DDR2 hem Intel hem de AMD sistemler için daha bir süre kullanılmaya devam edecek (AMD'nin DDR3 desteği 2008'in ikinci yarısına kadar beklenmiyor). Bu arada DRAM üreticileri Intel'in desteğiyle DDR2-DDR3 arasındaki fiyat farkının bu yıl iyice azalacağını öngörüyor.

Bellek üreticileri bazı PC üreticilerinin Intel tarafından DDR3 tabanlı platformlara yönlendirilmesini bekliyor. Bu da zamanla tüm sektörü o tarafa doğru yönlendirecek -ki doğal olanı da bu. Yılın son çeyreğinde ise yeni bilgisayar satışlarının %30'unun DDR3 tabanlı sistemlerden oluşacağı tahmin ediliyor.

DDR3'e ağırlığı erken kaydıracak olan üreticileri bir de DDR2'deki sıkı fiyat rekabetinden kurtulma umudu taşıyor. Fiyat kısıtlaması modüllerdeki kar marjlarını etkiliyor.

Bellek test ve paketleme tesisleri bu açıdan rahat gibi. DDR2 ve DDR3 paketlemesindeki benzerlik nedeniyle Tayvan'lı tesisler geçişe hazır