PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sınav öncesi öğrencilere müjde!


MetinCeylan
06-01-2008, 11:50
http://www.internethaber.com/images/news/42241.jpg
Sınav öncesi öğrencilere müjde!
01 Haziran 2008 Pazar 11:35
ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, bu yıl sınava girecek adayları ferahlattı ve ekledi... Kontenjanlar artıyor...


ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ünal Yarımağan, bu yıl sınava girecek adayları ferahlattı ve ekledi; lisans ve önlisans kontenjanlarında 113 binlik artış geliyor

ÖSS SORULARINDA SÜRPRİZ YOK

Kültür Dersaneleri Rehberlik Koordinatörleri Salim Ünsal ve Servet Gülsün Şirin'in moderatörlüğünü yaptığı ve her hafta Cumartesi saat 09:15'de 24 ekranlarında yayınlanan "Eğitim Atölyesi" programının bu haftaki konuğu ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'dı. Başvuru sürecinden, sınav sonrasına kadar adayların merak ettiği bir çok konuya değinen Yarımağan, 15 Haziranda uygulanacak 2008 ÖSS'deki soru kalıplarının, geçmiş yıllardan büyük bir farkının olmadığını, sınavda hem zor, hem de kolay sorulara yer verdiklerini açıkladı.

ÖNEMLİ OLAN SIRALAMA!

Yarımağan, soruların zorluğu veya kolaylığının kazanma üzerinde önemli bir tesiri olmadığını, zor olanın herkes için zor, kolay olanın da herkes için kolay olduğunu, adayların sınavı hangi sırada bitireceklerinin daha büyük bir önem taşıdığını sözlerine ekledi.

SEÇİCİ OLMAK ZORUNDAYIZ!

ÖSS sorularında kalite ve ölçme gereksinimlerini daha iyi şekilde karşılamak adına bazı yıllar, bazı derslerde alışılmışın dışında soru kalıplarını kullandıklarını söyleyen Yarımağan, bunun da bilinçli bir değişim olmadığını, amaçlarının kaliteli, ölçücü ve seçicilik vasfı olan sorular hazırlamak olduğunu ifade etti

2008 ÖSS'DE ŞANSLI YILINIZ!

Sınava başvuruda 400-500 bin kişilik bir azalma beklediklerini, aslında lise son sınıf düzeyinde bu beklentilerinin gerçekleştiğini, ancak mezun adayların bu yılki avantajlı durumdan istifade etmek istemeleri nedeniyle daha önceden sınava katılanların yeniden sınava müracaatlarında bir artışın yaşandığını, buna rağmen toplam başvuruda geçtiğimiz yıllara oranla küçük de olsa bir azalma durumu söz konusu olduğunu, öte yandan kontenjanların artması ile birlikte bu durumun ikili bir avantaj yarattığını, kısaca bu yıl sınava katılacak adayların geçmiş yıllara oranla daha şanslı olduklarını söyledi.

ÇOK TERCİH EDİLEN PROGRAMLARIN DA KONTENJANI ARTTI!

Kontenjan artışlarının hemen her dalda yaşandığını söyleyen Yarımağan, bu artışların % 10-15 ile % 40-50 arasında olduğu, çok tercih edilen ve ülkemizde ihtiyaç duyulan programlarda da önemli artışların yaşandığı müjdesini verdi. Devlet üniversitelerinde lisans programlarının, vakıf üniversitelerinde de önlisans programlarının kontenjanlarında önemli artışlar olduğunu sözlerine ekledi.

CEP TELEFONLARINIZI EVDE BIRAKIN!

Adayların cep telefonu ile sınav binasına asla alınmayacaklarını, bu konu ile ilgili geçmiş yıllarda yapılan sınavlarda çok önemli sorunlar yaşadıklarını bu nedenle sıkı tedbirler aldıklarını hatırlattı.

DAHA ERGONOMİK KOŞULLARDA SINAVA GİRECEKSİNİZ!

Yarımağan, adayların sınava alınacakları salonları belirlerken bu yıl boy ve kilo bilgisini de dikkate aldıklarını, dağıtımı yaparken bu hususu gözeterek adayların daha rahat mekanlarda sınava alınması için gerekli planlamayı ve dağıtımı yaptıklarını sözlerine ekledi. (Haber7)