PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Recep ivedik sahan'i Zengin Etti


MetinCeylan
05-29-2008, 20:23
http://www.misafir.net/resimyukle/images/djblnldraerp1lsjz0e.jpg (http://www.misafir.net/resimyukle/)

RECEP İVEDİK ŞAHAN'I ZENGİN ETTİ


Filmin 30 milyon YTL’lik hasılatından Şahan Gökbakar’a 3 milyon YTL kaldı. Yapımcıyı da ihya eden filmin devam bölümleri de çekilecek.
4 milyon 278 bin kişiyle Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi ünvanını alan Recep İvedik, hem karakterin yaratıcısı Şahan Gökbakar’ı hem de yapımcısını ihya etti. 22 Şubat’tan bu yana vizyonda olan filmden 30 milyon 97 bin 951 YTL hasılat elde edildi. Vergiler düşüldüğünde yapımcıya 11 milyon YTL kaldı.
Bu rakamdan Şahan Gökbakar, karakterin yaratıcısı ve başrol oyuncusu olduğu için yaklaşık 3 milyon YTL kazandı. 8 milyon YTL de filmin yapımcıları Faruk Aksoy, Mehmet Soyarslan ve Ayşe Germen’e kaldı.
Bu arada paylaşım sitesi YouTube’da 10 milyon kişinin izlediği Recep İvedik’in sinema maceraları daha uzun yıllar devam edecek. İvedik’in devamı niteliğindeki ikinci filmin çekimleri kısa bir süre sonra başlayacak. Hemen ardından da Recep İvedik çok farklı maceralara yelken açacak.
Bir sinema biletinin dağılımı
Bİr biletin yüzde 10’u Eğlence Vergisi olarak kesiliyor. Bu miktarın yarısını belediye, yarısını ise Kültür Bakanlığı alıyor.
Biletin yüzde 18’i de KDV olarak düşülüyor. Geri kalan paranın yüzde 50’sini sinema salonu alıyor. Kalan yüzde 50 ise dağıtımcı firmanın oluyor. Firma yüzde 5 ile 15 arasında komisyon alıyor. Paranın geri kalan kısmı ise yapımcıya gidiyor. Bu şartlar altında bir bilet üzerinden yapımcıya 2-2.5 dolar para kalıyor.

™DJ_αzяαϊL
05-29-2008, 20:37
Adam Harbi Köşeyi Döndü HAA :D

Tşkelr...KArdeşim ;)