PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kurbanlık koyunun günlüğü :)


ALONE53
05-29-2008, 15:20
Sevgili günlük, bugün bayramın ilk günü. 10 gündür elimden geleni yapıp bişekilde satılmamayı başardım. Arkalara kaçtım, sürekli yüzüme hastalıklı birhava verdim. Şans da yüzüme güldü, bugüne geldik. Ama bu iş boşlamayagelmez. Her an biri gelebilir, orama burama bakıp, şu başımda dikilen herifekilomu sorabilir. O da zaten beni satamadı diye gıcık, en az 10 kilo fazlasöyler. Adam inanıp alır beni evine götürür, evin küçük kızı gelip benisever, oynar.




1 gün sonra o kızın babası gözlerimi bağlayıp besmele çekipbıçağı boğazıma dayar ve keser. O sırada hayatım gözlerimin önünden bir filmgibi geçer. Film de film olsa. Hep aynı kare: Ot yiyorum, etrafa bakıyorum,ot yiyorum etrafa bakıyorum... Hayat mı bu be? Dünyaya gel, birkaç sene otye, sonra seni yesinler!


2. GÜN:Sevgili günlük, ben eşeğim. Yani koyunum ama eşeğim. Sana dün ne dediysemoldu, iyi mi?! Saatine mi geldi nedir?! Şu an herifin birinin bahçesindeyim.Şu saate kadar bayramlaşmaydı, gelen giden falandı derken beni kesmedilerama en geç yarın bu iş biter! Kesecekler beni günlük duyuyon mu? Kıyacaklarkınalı kuzuna. Hayır boğa olsaydım, sahibimin elinden kaçar, sokaklardaterör estirirdim. Televizyonlardaki bütün haber bültenleri beni gösterir, enazından ölmeden meşhur olurdum. Ama tabiatım boğa kadar asabi değil ki!Koyun gelmişiz, koyun gideceğiz


3. GÜN:Günlük, inanmayacaksın ama hâlâ hayattayım. Bunlar beni kesmeyecek galiba.Şaka yapıyorlar. Camdan bakıp bakıp gülüşüyorlar. Son gün de benisalacaklar. Haklısın! İyimserliğin de bu kadarına yuh artık. Yok yok bu defaişim zor, hem de çok zor. Yarın görüşemeyiz, hakkını helal et.


4. GÜN:Günlük, benim ben. Hahahaha!! Yırttım oğlum. Bu sabah aslında tamgidiyordum, adam bıçakları, tülbenti hazırladı. Yanıma koydu. Tamam dedim,bu sefer ağzımla kuş tutsam yolcuyum. Sonra 'ne dedim lan ben' dedim kendikendime. Ağzımla kuş tutmak! Tabii ya! Kuş gribi. Bunu bir becerirsemağzımda kuşla beni hayatta kesmezler. Hemen dalda duran bir kuştan ricaettim. Gel iki dakika ağzımın içinde dur sonra uçarsın hesabı. Kuş gıcıkçıktı. "Hay senin kafana" deyip tam kesilirken kafamın orta yerine hacetinibıraktı. Bunu gören sahibim panikleyip kuş gribi olmamak için beni saldı.Kafana kuş pislemesi uğurlu gelir derlerdi de inanmazdım. Bayram diye bunaderim oğlum! Değmeyin keyfi -meeeee *