PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Super Aguri Küçülüyor


Kalpsiz_
11-25-2007, 06:01
http://www.padokf1.com/images/haber/24112007202000-sa_team.jpg

Mali durumdan zorda bulunan Super Aguri, 30 çalışanını işten çıkarttı.

İngiltere'nin, Super Aguri'nin merkezinin bulunduğu Leafield (Oxford) yöresinde yayınlanan yerel Oxford Mail Gazetesi, Super Aguri Takımında yeniden yapılanma çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Mali durumu iyi olmayan ve geçen yılın sonunda bazı önemli sponsorlarını kaybeden Super Aguri'nin, 2008 sezonuna hazırlık çalışmaları sırasında küçülme politikası uyguladığını kaydeden gazete, takımın 30 personelinin işten uzaklaştırıldığını belirtti. Eski Formula 1 pilotlarından Aguri Suzuki'nin patronu olduğu Japon Takımının, ana sponsoru SS United'ın çekilmesinden sonra zor günler yaşadığınının belirtildiği haberde, acil olarak bir yatırımcı arandığı da kaydediliyor.

Super Aguri Basın Sözcüsü Emma Bearpark ise konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, bu çalışanlardan bazıları için motor sağlayıcıları Honda'da bazı alternatif görevler planlandığını söyledi. Super Aguri'de halen 120 kişinin çalıştığını belirten Bearpark, takımın yeniden yapılanma içinde olduğunu kaydetti. Haberde, işten uzaklaştırılan bir Super Aguri çalışanına atfen; "Noel'e bu kadar az bir süre kala bu uygulamanın yapılmasından herkes çok üzgün ve kızgın" dedi. Sözcü Bearpark ise, "Geçen sezon başından beri daima küçük bir takım olduğumuzu, kaynaklarımızın çok kısıtlı olduğunu ve ek finansmana gereksinim duyduğumuzu belirttik. Şu an yapılan maalesef üzücü ve tüm yönetim bundan son derece sıkıntılı. Umudumuz, işten ayrılmak zorunda kalan arkadaşlarımızın şirketin başka bölümlerinde veya Formula 1 sanayinin içinde yeni görevlere getirilmeleridir" dedi.

Bu gelişmenin, son testlerde Super Aguri ile teste çıkan Andreas Zuber, Luca Filippi ve Mike Conway gibi genç isimlerin üzerinde durulmasının mantıklı bir gerekçesi olduğuna değinen gazete, ücretleri çok yüksek olan Takuma Sato ve Anthony Davidson'ın 2008 için takımda yer bulamama olasılıklarının fazla olduğunu belirtiyor.