PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ve McLaren Temyizi Kaybetti


Kalpsiz_
11-25-2007, 05:56
Dün sabah Londra'da yerel saatle 10'da toplanan FIA Temyiz Mahkemesi, tam 36 saat sonra kararını açıkladı ve McLaren'in Brezilya GP'sindeki hakem kararıyla ilgili başvurusunu "kabul edilemez" bularak reddetti.

Bu kararla, Ferrari Pilotu Kimi Raikkonen'in 2007 FIA Formula 1 Dünya Pilotlar Şamiyonluğu resmen kesinleşmiş oldu. FIA kararında McLaren'in temyiz başvurusu; Brezilya GP'sinde hakem heyetinin BMW Sauber ve Williams takımlarına ceza vermemelerine itiraz "kabul edilemez" olarak kaydedildi ve başvurunun reddedildiği belirtildi. Bağımsız FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesinin dört yargıcı, dün sabah Londra'da toplandı ve tarafları dinlemeye başladı. McLaren avukatları mahkemeden Brezilya GP'si hakem heyetinin kararını bozarak, sıralamanın yeni oluşan duruma göre açıklanmasını ve Hamilton'ın 2007 şampiyonu olarak ilan edilmesini istediler. McLaren'in mahkemeye bu isteği sunacağı dün duyuldu ve geç saatlerde Ferrari'den çok sert bir deklarasyon geldi. Ferrari'nin yazılı açıklamasında; Williams ve BMW Sauber'in daha önce McLaren'i temyiz başvurusuna, konuyla doğrudan ilişkisi olmaması ve yarış sonucuna Interlagos'da, yarıştan hemen sonra itiraz etmedikleri gerekçesiyle karşı başvuru yaptıkları kaydedildi. Ferrari ayrıca, daha önceki açıklamalarında şampiyonluğun mahkemelerde kararlaştırılmasına kaşı olduğunu kaydeden McLaren'i, "açıkgöz fırsatçı" olarak suçladı.

36 saate yakın süren Temyiz Mahkemesi toplatısında McLaren baş avukatı Ian Mill, Formula 1 tarihindeki benzer 26 ayrı olayı sundu ve bu olaylarda diskalifikasyonların yapılarak, sıralamaların değiştirildiğini belirtti. Ve bu gece Londra yerel saatiyle 9:30 cıvarında yapılan FIA açıklamasında Temyiz Mahkemesinin kararı açıklandı.