PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Schumacher Jerez'de De Test Yapacak


Kalpsiz_
11-25-2007, 05:54
Önceki hafta Barselona'da yapılan test programında Ferrari ile iki gün çalışan Michael Schumacher'in, 4 Aralık'ta Jerez'de başlayacak olan 2007'nin son test programında da piste çıkacağı bildirildi.

Emekliliğinden bu yana ilk kez Formula 1'e test amaçlı dönen ve pilot yardımcı gereçlerinin kullanılmadığı F2007 ile en hızlı tur zamanını elde eden 38 yaşındaki Schumacher'in Jerez'de görev yapacağı, Ferrari Pist Operasyonları Başkanı Luca Baldisseri tarafından açıklandı. Baldisseri açıklamasında; "Michael ile bunca yıllık beraberlikten sonra, kendisinden böylesine önemli bir geçiş döneminde çok katkı alacağımızdan eminiz. 4 Aralık'ta Jerez'de testlere katılacak" dedi. İtalyan La Stampa Gazetesine yaptığı açıklamada Baldisseri, "Elektronik pilot yardımcı gereçlerinin yasaklanmasıyla, geçiş dönemini verimli bir şekilde tamamlamak için kendisinden yardımcı olmasını istedik. Geçtiğimiz sezon sonuna kadar pilotlar direksiyon üzerindeki bir düğmeye basarak gaz kontrolünü sağlıyor, tüm işlemi bir bilgisayar programı yapıyordu. Şimdi bu işi tamamen kendileri yapma zorundalar ve öğrenecekler" dedi. McLaren'le yaşanan casusluk skandalından sonra, kural gereği yine McLaren tarafından geliştirilen ECU sisteminin 2008'den itibaren kullanılacak olmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Baldisseri; "Bir yandan gizli verilerimizi korumak zorundayız, diğer yandan da ECU'nun verimli çalışmasına katkıda bulunmak durumundayız" dedi.

Ferrari 2008 otomobilini Ocak'ta piste çıkaracak

Baldisseri açıklamasında ayrıca, F2007'nin evrim geçirmiş bir versiyonu olacağını kaydettiği, Ferrari'nin 2008 sezonu otomobili F2008'in ilk kez 14 Ocak'ta Jerez'de piste çıkacağını söyledi. Baldisseri bu konuda, "F2008'in ilk testi için iki otomobil hazırlıyoruz. Bu arada, Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen önümüzdeki yıl Felipe Massa ile eşit koşullarda olacak, 1 numara muamelesi görmeyecek. Bu konudaki belirleyici faktör ise pist üzerindeki performansları olacaktır. Ayrıca, Stefano Domenicali'nin takım patronu olmasına karşın, Jean Todt 2008'de yarışlara katılacak" dedi.

Stepney davasında yeni bulgular

Ferrari'nin uzaklaştırdığı, McLaren ile olan casusluk skandalinin kilit ismi, eski şef mekanik Nigel Stepney ile ilgili İtalya'da bu hafta bazı önemli gelişmeler yaşandı. İtalyan savcılarının soruşturduğu olay, Stepney'nin geçtiğimiz yıl yapılan Monako GP'sinde Kimi Raikkonen'in F2007'sini sabote etmesine ilişkin. İtalyan La Gazzetta dello Sport Gazetesinin haberinde, Stepney'nin pantolon ceplerinden alınan beyaz toz örneği ile Raikkonen'in otomobilinin yakıt takında bulunan aynı maddenin Modena Üniversitesi laboratuvarlarında ayrıntılı olarak incelendiği ve her iki maddenin de aynı olduğunun belirlendiği yer alıyor. Modena Savcılığına verilen laboratuvar raporunda byaz maddenin fosfat ve kalsiyum karışımı olduğu kaydediliyor.