PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Richards: "Prodrive 2008'de Yok"


Kalpsiz_
11-25-2007, 05:53
Prodrive Patronu David Richards, Formula 1'in 12. takımı olarak Grid'e girmesinin 2009'a kaldığını söyledi.

Almanya'da yayınlanan Auto Motor und Sport'a bugün bir açıklama yapan Richards, "2007 sezonu için uygun olmadığımız yolunda tartışma vardı. Buna ek olarak, yeni Concorde Anlaşması sürekli olarak erteleniyor ve yürürlükte olan Concorde da 31 Aralık 2007'de bitiyor. FIA'ya yaptığımız başvuruda, sezon başladıktan sonra katılmak istediğimizi belirttik, ancak bu reddedildi. Gerçekçi olmak gerekirse, 2008 için Formula 1'de olma şansımız kesinlikle yok.

FIA 2006 Nisan ayında yaptığı bir açıklamada, Subaru ile WRC'de başarılı olan Prodrive Takımının, Formula 1'e 12. takım olarak uygun bulunduğunu ve 2008 sezonundan itibaren Grid'de yer alacağını belirtmişti. Ancak, hala çok büyük tartışmaların sürdüğü ve kısaca "müşteri otomobili" olarak anılan, büyük takımların küçüklere şasi ve motor satması konusu bir çözüme kavuşamadı. Halen geçerli Concorde Anlaşmasında bu konuda karşı maddeler bulunuyor ve yeni Concorde için bir türlü karara varılamaması da özellikle bu maddeden kaynaklanıyor. Bu tartışmalar sırasında geçen ay bir açıklama yapan Richards, Prodrive'ın daha önce açıklanan McLaren Mercedes ile ortaklığından vaz geçildiğini söylemişti.

Prodrive'ın FIA Dünya Motor Spor Konseyinin henüz beklenmekte olan onayı ile, artık 2009'u hedeflediğini kaydeden eski Benetton ve BAR Patronu David Richards bugünkü açıklamasında, "Asıl önemlisi, yeni Concorde'u beklemek durumundayız. Seçeneklerimizi ancak o zaman gerçekçi olarak değerlendirebiliriz. Hedefimiz kesin olarak Formula 1'de olmaktır" dedi.