PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Raikkonen, "Duymayı arzu ettiğim sonuç buydu"


Kalpsiz_
11-25-2007, 05:49
Kimi Raikkonen, Brezilya GP'deki yakıt ısısı konusunda yaşananları "pislik" olarak nitelendirerek, şampiyonluğu kaybetme konusunda hiçbir zaman endişe duymadığını söyledi.

FIA Temyiz Mahkemesi'nin McLaren'ın itiraz başvurusunu reddetmesini değerlendiren Raikkonen, "Açıkçası duymayı arzu ettiğim sonuç buydu" dedi.

28 yaşındaki Fin pilot, karar açıklanıncaya kadar da İsviçre'deki evinde rahat bir şekilde vakit geçirdiğini söyledi.

Raikkonen, "Sonunda herşey açıklığa kavuştu. Şampiyonuz... Artık daha fazla söylenecek birşey yok" dedi.

Lewis Hamilton'a karşı şampiyonluğu kaybetme konusunda hiçbir zaman endişeli olmadığını belirten Raikkonen, "Samimi olarak söylüyorum, bu mesele sürürken hiçbir şeklide stres yapmadım" diye konuştu.

Kararın Formula 1 açısından olumlu bir sonuç olduğunu belirten Raikkonen, "Tabii benim ve Ferrari için de güzel bir karar. Böylece son pislik de temizlenmiş oldu. Şimdi biraz daha rahat tatil yapabilirim" dedi.

Daha önce 2003'de Michael Schumacher, iki yıl önce de Fernando Alonso'ya karşı şampiyonluğu kaybeden Raikkonen, "Kazanmak benim için herşey demek" dedi.

Fin pilot Aralık ayında gerçekleştirilecek Jerez testleriyle pistlere geri dönecek. Raikkonen ayrıca şampiyonluk kupasını almak için Monako'da düzenlenen ödül törenine katılacak.

Raikkonen törenle ilgili olarak ise, "Bu tür gala organizasyonlarına katılmak için hiç bu kadar istekli olmamıştım. Bu kez çok farklı" dedi.