PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eski dünya şampiyonu


Kalpsiz_
11-25-2007, 05:48
Eski dünya şampiyonu Michael Schumacher'in gelecek ay Jerez'de yapılacak testlerde yeniden kokpite geçeceği bildirildi

38 yaşındaki Schumacher emekliliğinin ardından ilk kez Katalunya'da testler için araca geçmiş ve elektronik yardımcı sistemler olmadan ilk iki gün en hızlı tur zamanlarına imza atmıştı.

Ferrari pist operasyonları direktörü Luca Baldisserri yaptığı açıklamada, gelecek yılki kural değişikliğine ilişkin olarak, "Birlikte geçirdiğimiz bunca yıldır, Michael'la birlikte bu gibi durumla karşılaşmaya alışkınız. 4 Aralık'ta Jerez'de yeniden araca geçecek" dedi.

La Stampa gazetesine konuşan Baldisserri, "Elektronik yardımcı sistemler kaldırıldığı için başına kaskını yeniden takmasını istedik. Pilotlar bugün hızlandırıcı için bir butona basıyor ve geri kalanını yazılıma bırakıyor. Bunu kendileri yapmasını öğrenmek zorundalar" dedi.

Baldisserri ayrıca, McLaren'ın casusluk skandalının ardından, gelecek yıl ve sonraki sezonlarda McLaren tarafından geliştirilen ECU sisteminin kullanılacak olmasından "az da olsa bir rahatsızlık" duyduğunu ifade etti.

Baldisserri, "Bir taraftan bilgilerimizin gizliliğini korumak zorundayız, diğer taraftan da üretici bunu (ECU) daha iyi çalıştırmaya uğraşmakta" diye konuştu.