PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2008 ve sonraki sezonlarda


Kalpsiz_
11-25-2007, 05:47
2008 ve sonraki sezonlarda standart elektronik sistemlerin kullanılmasına karşı çıkan takımlara BMW de eklendi

Renault şu ana kadar; McLaren tarafından ortaklaşa geliştirilen elektronik sistemin kullanılmasına en çok karşı çıkan takım olmuştu. Renault Teknik Direktörü Bob Bell geçen hafta, McLaren'ın 2008'de avantaj sahibi olacağına kesin gözüyle bakıldığını ifade etmişti.

BMW takım patronu Mario Theissen yaptığı açıklamada, "Standart elektroniklerin kullanılımına yönelik çeşitli itirazlarımızı dile getirdik" dedi.

Renault'nun şikayetlerinin ardından konuşan baştasarımcı Tim Densham ise, McLaren'ın, yeni standart ECU'ya uyum sağlamak için büyük kaynaklara ihtiyacı olmayan padoktaki tek takım olacağını ileri sürdü.

Densham, "Bence bu ECU üçken tasarımıyla, çok tuhaf bir şekle sahip. Dolayısıyla geçtiğimiz sezon belli bir araç için tasarlanmış olduğu açıkça görülüyor" dedi.

Densham ayrıca, "Aynı şey güç kutusu için de geçerli. Pozisyonu ve bağlantı yerlerinin açıları, belli bir araç için tasarlanmış olduğunun kanıtı" şeklinde konuştu.

Williams Teknik Direktörü Sam Michael da, McLaren'ın gelecek sezon "küçük bir avantaja" sahip olacağını ifade etti.

Williams, ITV'ye verdiği demeçte, "Şu an için diğer takımların yapmak zorunda oldukları çalışmaları gerçekleştirmeye ihtiyaçları yok" dedi.

Bununla birlikte şu ana kadar ECU'nun kullanımında bir problem ortaya çıkmadığını kaydeden Williams, "Evet mükemmel değil ancak dürüst olmak gerekirse oldukça iyi görünüyor. Sanırım birkaç ay içinde herşey yoluna girecek" dedi.